Namaz od jabuka i cimeta

Autor: branka-   (palac x 21972) |moji recepti

0
2 salice apple cider 1 kg jabuka, ociscene i narezane na komadice sok i korica jednog limuna 1 zlicica mljevenog cimeta 280 g secera Priprema: Staviti apple cider u lonac dovesti do vrenja. Ostavimo da se ukuha do pola pa dodamo jabuke, limunov sok i naribanu limunovu koricu.Poklopimo i kuhamo na srednjoj vatri oko 10 minuta, zatim lonac otklopimo i kuhamo 20-30 minuta, tj. dok jabuke sasvim omeksaju. Lagano prohladimo pa kuhane jabuke stavimo u blender i dobro izmjesamo dok smjesa ne postane glatka. Smjesu tada propasiramo kroz cijedaljku i izmjerimo kolicinu propasiranih jabuka. U cist lonac stavimo izmjerenu smjesu i dodamo mu secer. Na svakih 600 ml pirea dodamo 275 g secera. Dodamo i cimet te pire mijesamo neprestalno na laganoj vatri dok se secer otopi, a zatim lagano pojacamo temperaturu i kuhamo jos 20-tak minuta, odnosno dok se namaz ne zgusne. Najbolje cemo provjetit gustocu ako na hladan tanjur stavimo zlicicu namaza i ako zadrzava oblik ili ako se kada je djem u pitanju lagano mezura. Vruc namaz prebacimo u sterilizirane i zagrijane staklenke i ostavimo par dana na hladnom i tamnom mjestu da se okusi prozmu. Meni je od ove smjese izislo malo preko 600 ml namaza. Ovo je jako ukusno, jako fino i mirisno. Nije pretjerano slatko....taman onako kako volim ;)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+667)
Od moje drage prijateljice sam dobila izobilje domacih jabuka. Moram ih iskoristiti, a ima ih toliko da biram nacin na koji cu !!! Od mali milion kolaca sa jabukama, ja se nisam mogla odlucit koji cu najprije radit pa sam otisla u sasvim drugom pravcu....ja sam njih fino stavila u staklenke, tako da sto duze traju.
Recepti - džem od jabuka

Sastojci

  • 2 salice apple cider
  • 1 kg jabuka, ociscene i narezane na komadice
  • sok i korica jednog limuna
  • 1 zlicica mljevenog cimeta
  • 280 g secera

Priprema:

Staviti apple cider u lonac dovesti do vrenja.
Ostavimo da se ukuha do pola pa dodamo jabuke, limunov sok i naribanu limunovu koricu.Poklopimo i kuhamo na srednjoj vatri oko 10 minuta, zatim lonac otklopimo i kuhamo 20-30 minuta, tj. dok jabuke sasvim omeksaju.

Lagano prohladimo pa kuhane jabuke stavimo u blender i dobro izmjesamo dok smjesa ne postane glatka.
Smjesu tada propasiramo kroz cijedaljku i izmjerimo kolicinu propasiranih jabuka.
U cist lonac stavimo izmjerenu smjesu i dodamo mu secer.
Na svakih 600 ml pirea dodamo 275 g secera.
Dodamo i cimet te pire mijesamo neprestalno na laganoj vatri dok se secer otopi, a zatim lagano pojacamo temperaturu i kuhamo jos 20-tak minuta, odnosno dok se namaz ne zgusne.
Najbolje cemo provjetit gustocu ako na hladan tanjur stavimo zlicicu namaza i ako zadrzava oblik ili ako se kada je djem u pitanju lagano mezura.
Vruc namaz prebacimo u sterilizirane i zagrijane staklenke i ostavimo par dana na hladnom i tamnom mjestu da se okusi prozmu.
Meni je od ove smjese izislo malo preko 600 ml namaza.

Ovo je jako ukusno, jako fino i mirisno.
Nije pretjerano slatko....taman onako kako volim ;)
 

Prosjek: 4 (+667)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)