2 salice apple cider
1 kg jabuka, ociscene i narezane na komadice
sok i korica jednog limuna
1 zlicica mljevenog cimeta
280 g secera
Priprema:
Staviti apple cider u lonac dovesti do vrenja.
Ostavimo da se ukuha do pola pa dodamo jabuke, limunov sok i naribanu limunovu koricu.Poklopimo i kuhamo na srednjoj vatri oko 10 minuta, zatim lonac otklopimo i kuhamo 20-30 minuta, tj. dok jabuke sasvim omeksaju.
Lagano prohladimo pa kuhane jabuke stavimo u blender i dobro izmjesamo dok smjesa ne postane glatka.
Smjesu tada propasiramo kroz cijedaljku i izmjerimo kolicinu propasiranih jabuka.
U cist lonac stavimo izmjerenu smjesu i dodamo mu secer.
Na svakih 600 ml pirea dodamo 275 g secera.
Dodamo i cimet te pire mijesamo neprestalno na laganoj vatri dok se secer otopi, a zatim lagano pojacamo temperaturu i kuhamo jos 20-tak minuta, odnosno dok se namaz ne zgusne.
Najbolje cemo provjetit gustocu ako na hladan tanjur stavimo zlicicu namaza i ako zadrzava oblik ili ako se kada je djem u pitanju lagano mezura.
Vruc namaz prebacimo u sterilizirane i zagrijane staklenke i ostavimo par dana na hladnom i tamnom mjestu da se okusi prozmu.
Meni je od ove smjese izislo malo preko 600 ml namaza.
Ovo je jako ukusno, jako fino i mirisno.
Nije pretjerano slatko....taman onako kako volim ;)
 
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 Prosjek: 4 (+667)
 
    
            
                    Od moje drage prijateljice sam dobila izobilje domacih jabuka.
 Moram ih  iskoristiti, a ima ih toliko da biram nacin na koji cu !!!
Od mali milion kolaca sa jabukama, ja se nisam mogla odlucit koji cu najprije radit pa sam otisla u sasvim drugom pravcu....ja sam njih fino stavila u staklenke, tako da sto duze traju.        
         
 
Sastojci
- 2 salice apple cider
 
- 1 kg jabuka, ociscene i narezane na komadice
 
- sok i korica jednog limuna
 
- 1 zlicica mljevenog cimeta
 
- 280 g secera
 
Priprema:
Staviti apple cider u lonac dovesti do vrenja.
Ostavimo da se ukuha do pola pa dodamo jabuke, limunov sok i naribanu limunovu koricu.Poklopimo i kuhamo na srednjoj vatri oko 10 minuta, zatim lonac otklopimo i kuhamo 20-30 minuta, tj. dok jabuke sasvim omeksaju.
Lagano prohladimo pa kuhane jabuke stavimo u blender i dobro izmjesamo dok smjesa ne postane glatka.
Smjesu tada propasiramo kroz cijedaljku i izmjerimo kolicinu propasiranih jabuka.
U cist lonac stavimo izmjerenu smjesu i dodamo mu secer.
Na svakih 600 ml pirea dodamo 275 g secera.
Dodamo i cimet te pire mijesamo neprestalno na laganoj vatri dok se secer otopi, a zatim lagano pojacamo temperaturu i kuhamo jos 20-tak minuta, odnosno dok se namaz ne zgusne.
Najbolje cemo provjetit gustocu ako na hladan tanjur stavimo zlicicu namaza i ako zadrzava oblik ili ako se kada je djem u pitanju lagano mezura.
Vruc namaz prebacimo u sterilizirane i zagrijane staklenke i ostavimo par dana na hladnom i tamnom mjestu da se okusi prozmu.
Meni je od ove smjese izislo malo preko 600 ml namaza.

Ovo je jako ukusno, jako fino i mirisno.
Nije pretjerano slatko....taman onako kako volim ;)