Kiflice s jabučnim octom
Starinski recept koji je gospođa Vesna Hršak naslijedila od svojih baka, komisija manifestacije "Babičini kolači 2013." održane u Hrvatskome zagorju, u Klanjcu, ocijenila je izvrsnim ocjenama. Ispečene kiflice brzo su pojedene, a baka-majstorica otišla je kući sa drugom nagradom za kolač i nagradom "Izvorno zagorsko" za autohtonost nastupa. Čestitke!
Pa onda, ako je tako, zašto i vi ne biste probali "Kiflice sa jabučnim octom"? Jako su jednostavne, a fine!
Tijesto:
30 dkg brašna
25 dkg putra ili margarina
2 žlice jabučnog octa
4 žlice vode
Nadjev:
domaći pekmez od šljiva
Priprema:
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojka i ostaviti preko noći da odstoji. Tijesto tanko izvaljati i izrezati male kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti domaćeg šljivovog pekmeza i zarolati kiflice. Peći na 180º C dok blago porumene, te još tople uvaljati u šećer.
- Vaše oznake (tagovi): kolač s octom / kiflice
- Sastojci: vode / pekmez / margarina