Kiflice s jabučnim octom

Autor: admin   (palac x 46590) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dkg brašna 25 dkg putra ili margarina 2 žlice jabučnog octa 4 žlice vode Nadjev: domaći pekmez od šljiva Priprema: Zamijesiti tijesto od navedenih sastojka i ostaviti preko noći da odstoji. Tijesto tanko izvaljati i izrezati male kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti domaćeg šljivovog pekmeza i zarolati kiflice. Peći na 180º C dok blago porumene, te još tople uvaljati u šećer. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Kiflice od sira najbolji recept Kiflice s pekmezom (ili orasima) ›
Starinski recept koji je gospođa Vesna Hršak naslijedila od svojih baka, komisija manifestacije "Babičini kolači 2013." održane u Hrvatskome zagorju, u Klanjcu, ocijenila je izvrsnim ocjenama. Ispečene kiflice brzo su pojedene, a baka-majstorica otišla je kući sa drugom nagradom za kolač i nagradom "Izvorno zagorsko" za autohtonost nastupa. Čestitke!

Pa onda, ako je tako, zašto i vi ne biste probali "Kiflice sa jabučnim octom"? Jako su jednostavne, a fine!

Tijesto:

30 dkg brašna
25 dkg putra ili margarina
2 žlice jabučnog octa
4 žlice vode

Nadjev:

domaći pekmez od šljiva

Priprema:

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojka i ostaviti preko noći da odstoji. Tijesto tanko izvaljati i izrezati male kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti domaćeg šljivovog pekmeza i zarolati kiflice. Peći na 180º C dok blago porumene, te još tople uvaljati u šećer.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Vodene kiflice - PROČITAJTE Samostanske kiflice - PROČITAJTE Kiflice - PROČITAJTE Kolač zdravlja - PROČITAJTE Kiflice od mrkve - PROČITAJTE