Kelj na lovački način

Autor: ErikaT   (palac x 4580) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dag kelja 20 dag vrganja 10 dag suhe mesnate slanine 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 2 dl crvenog vina 1 dl mlijeka 2 žlice kiselog vrhnja 2 žlice brašna 1 žlica celerovog lista maslac, papar, sol Priprema: Kelj očistite, operite i narežite na rezance. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite. Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak a zatim narezane vrganje, pa sve zajedno kratko vrijeme pirjajte. Zatim pirjanim vrganjima dodajte ocijeđeni kelj, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite i popaprite. Kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo dodajte brašno razmućeno s mlijekom i zajedno kuhajte još 5 minuta, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim celerovim listom. Ovo ukusno domaće jelo najbolje prija s domaćom toplom pogačom ili kukuruznim kruhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+342)
Ovo je, kao i većina jela spremljenih na lovački način, vrlo ukusno jelo. Pogotovo ako imate dobre vrganje. Odlično je, preporučam probati!

Sastojci:

  • 80 dag kelja
  • 20 dag vrganja
  • 10 dag suhe mesnate slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl crvenog vina
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica celerovog lista
  • maslac, papar, sol

Priprema:

Kelj očistite, operite i narežite na rezance. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite. Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak a zatim narezane vrganje, pa sve zajedno kratko vrijeme pirjajte. Zatim pirjanim vrganjima dodajte ocijeđeni kelj, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite i popaprite. Kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo dodajte brašno razmućeno s mlijekom i zajedno kuhajte još 5 minuta, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim celerovim listom. Ovo ukusno domaće jelo najbolje prija s domaćom toplom pogačom ili kukuruznim kruhom.

Prosjek: 4 (+342)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika admin's

Super!

2
Slika korisnika damir biska's

Steta sto nema slike, sutra ga pravim pa ako mi uspije slikat ću

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE