Jaja u kiselom vrhnju

recepti_bez_slike

Sastojci:

(za 3 osobe)

  • 6 jaja
  • 6 dl gustog kiselog vrhnja
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • 4 žlice mrvica
  • 3 struka vlasca
  • 2 grančice kopra
  • maslac, ulje, vegeta, sol

U prikladnu nauljenu i mrvicama posutu posudu, ulijte smjesu kiselog vrhnja, nasjeckanog vlasca i kopra, posoljenu i posutu vegetom. Zatim u ovu smjesu pažljivo poslažite razbijena jaja, pospite naribanim sirom i prelijte zagrijanim maslacem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite da se jaja u vrhnju ispeku. Uz ovako pripravljeno jelo poslužite pire od krumpira pomiješan s protisnutim graškom i nasjeckanim peršinovim listom i zelenu salatu.

Savjet: Vlasac (drobnjak) je vrsta luka s nježnim i šupljim stabljikama bez gomolja, a ima finu aromu po luku i dekorativnu zelenu boju. Dodaje se nasjeckan raznovrsnim jelima neposredno prije posluživanja. Lako se može uzgajati i kod kuće. Sušenjem znatno gubi svoja dobra svojstva, ali se može zamrznuti.

Prosjek: 4 (+673)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)