Jaja u kiselom vrhnju

Sastojci:
(za 3 osobe)
- 6 jaja
- 6 dl gustog kiselog vrhnja
- 10 dag naribanog sira trapista
- 4 žlice mrvica
- 3 struka vlasca
- 2 grančice kopra
- maslac, ulje, vegeta, sol
U prikladnu nauljenu i mrvicama posutu posudu, ulijte smjesu kiselog vrhnja, nasjeckanog vlasca i kopra, posoljenu i posutu vegetom. Zatim u ovu smjesu pažljivo poslažite razbijena jaja, pospite naribanim sirom i prelijte zagrijanim maslacem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite da se jaja u vrhnju ispeku. Uz ovako pripravljeno jelo poslužite pire od krumpira pomiješan s protisnutim graškom i nasjeckanim peršinovim listom i zelenu salatu.
Savjet: Vlasac (drobnjak) je vrsta luka s nježnim i šupljim stabljikama bez gomolja, a ima finu aromu po luku i dekorativnu zelenu boju. Dodaje se nasjeckan raznovrsnim jelima neposredno prije posluživanja. Lako se može uzgajati i kod kuće. Sušenjem znatno gubi svoja dobra svojstva, ali se može zamrznuti.
- Sastojci: kopar / jaja / kiselo vrhnje / maslac / krumpir







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...