BUČNICA - savijača od buče

Ovako mi radimo bučnicu.
Sastojci:
- 1 kg naribane buče
- malo soli
- 3 dl slatkog vrhnja
- 4 bjelanjka (snijeg)
- 5 dkg masti
- 4 žumanjka
- 10 dkg vanilin šećera
- tijesto za savijaču
Priprema:
Razvučeno tijesto se osuši, namaže i slaže tako dugo dok nije složeno u veličini lima za pečenje. Ovako se tijesto priredi u dva dijela. Jedan se dio stavi u namazan lim za pečenje, zatim se stavi nadjev, a onda drugi dio tijesta. Po vrhu se opet namaže mašću i stavi peći.
Buča se očisti, izreže, malo posoli i istisne. Žumanjci i šećer se pomiješaju, doda malo tučenog vrhnja i izmiješa s bučom. Na kraju se doda snijeg.
- Sastojci: buča / vanilin šećer / tijesto za savijaču / sol / šećer / jaja / bundeva







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
super je recept, hvala
8>
ja sam znala radit od lisnatog samo pazi da buće dobro zažmičeš, istisneš, jer ako će ti pustit puno vode, mogle bi ti ispasti onako gnjecave. Stavi ih na papir za pećenje kad radiš. Probaj i u kombinaciji sa sirom i vrhnjem i sito stino naribanim bućama. Možda će ti biti bolje za lisnato. Inače ja tako radim bućnicu samo što sama radim tijesto.
Mozemo li koristiti lisnato tijesto pa slagati puno slojeva lisnatog umjesto valjanja tijesta i slaganja ?
Vidio sam bucnice od lisnatog tijesta ali nisam siguran kako bih to napravio posto nisam bas vican u kuhinji.
Unaprijed zahvaljujem na informacijama i receptu