60 dag oguljene ribane buče (malo posoljene i dobro ocjeđene)
6 dag ulja
2 jaja
cimet
2 žlice šećera
2 vrečice vanilin šećera
50 dag vučenog tijesta za savijaču
Postupak pripreme
Buču naribamo kao jabuke za savijaču i propržimo je na ulju dok ne omekša. Ohladimo postepeno dodamo žumanjke, vanilin šećer, cimet i čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera. Dva lista vučenog tijesta složimo u namaštenu tepsiju, jedan i drugi poprskamo maslacem, prekrijemo nadjevom i prekrijemo ga novim slojem tijesta to ponavljamo 4 puta. Odozgo mora biti tijesto. Bučnicu pečemo u pećnici 50 minuta. Malo ohlađenu narežemo na komade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ BUČNICA - savijača od buče
najbolji recept
Bučnica ›
Sastojci
- 60 dag oguljene ribane buče (malo posoljene i dobro ocjeđene)
- 6 dag ulja
- 2 jaja
- cimet
- 2 žlice šećera
- 2 vrečice vanilin šećera
- 50 dag vučenog tijesta za savijaču
Postupak pripreme
Buču naribamo kao jabuke za savijaču i propržimo je na ulju dok ne omekša. Ohladimo postepeno dodamo žumanjke, vanilin šećer, cimet i čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera. Dva lista vučenog tijesta složimo u namaštenu tepsiju, jedan i drugi poprskamo maslacem, prekrijemo nadjevom i prekrijemo ga novim slojem tijesta to ponavljamo 4 puta. Odozgo mora biti tijesto. Bučnicu pečemo u pećnici 50 minuta. Malo ohlađenu narežemo na komade.