Biskvitna rolada

Sastojci
- 5 žumanjaka
- 5 bjelanjaka
- 12 dag šećera
- 15 dag brašna
- korica limuna
- 15 dag marmelade (odabrati po želji)
- šećer za posipanje
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte struganu limunovu koricu. Ovoj smjesi postepeno dodavajte brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka. Posudu obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte smjesu biskvita. Pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 170°C. Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite marmeladom i još topli pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom.
- Sastojci: šećer za posipanje / šećer / korica limuna / jaja / brašno







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...