Bijela juha s taranom
Posebna juhica, i ideja da malo drugačije dočekate vaše ukućane obiteljskim ručkom. Ne moraju uvijek biti popularne juhe, doduše, ova bi mogla postati takvom. A ako juhi još dodate kiselo vrhnje, e onda vas molim da još provjerite okus juhe prije posluživanja
Sastojci:
- 2 jaja
- 6 žlica brašna
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica slatkog vrhnja
- 2 žlice naribanog sira trapista
- 2 grančice peršinovog lista
- maslac
- vegeta
- sol
Priprema:
Od brašna i jednog jaja umijesite tvrdo tijesto. Zatim ga na najsitnijem ribežu naribajte u taranu, rasprostrite je po čistom ubrusu i prosušite. U 8 dl kipuće vode dodajte vegetu, nasjeckani peršinov list, posolite i zakuhajte taranu. Kuhajte još 5 minuta, a zatim dodajte žličicu maslaca. Skinite s vatre, razmutite jaje s kiselim i slatkim vrhnjem i začinite juhu. U svaki tanjur stavite malo naribanog sira trapista, pa ulijte juhu.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): bijela juha
- Sastojci: vrhnje / vegeta / sol / sir / peršinov list / maslac / kiselo vrhnje / jaje / brašno