Bakalar na brudet

recepti_bez_slike
Bakalar 1 1/2 dcl miješanog maslinovog ulja 2 narezane kapule 2-3 kom svježeg pomidora 1 žlica koncentrata pomidora sol i biber 4-5 režnjeva češnjaka peršin 2-3 krumpira Priprema: Bakalar prije upotrebe potopiti u hladnu vodu 2-3 dana. Izvaditi ga i ostrugati te odrezati peraje, a zatim ga narezati. U posudu za pripremanje bakalara uliti 1 1/2 dcl miješanog masli­nova ulja. Na zagrijano maslinovo ulje dodati 2 narezane kapule i malo ih dinstati. Zatim dodati bakalar, 2-3 svježe zrele pomidore ili 1 žlicu konšerve, sol, desetak zrna bibera, 4-5 narezanih češnjeva luka i malo narezanog petrusimula. Po želji staviti 2-3 narezana krumpira. Nadolijevati mlakom vodom i kuhati 1/2 sata. Kada se umak stisne, jelo je gotovo. Bakalar možemo služiti s meko kuhanom purom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+348) ‹ Bakalar na bijelo najbolji recept Bakalar na mornarski način ›

Sastojci:

  • Bakalar
  • 1 1/2 dcl miješanog maslinovog ulja
  • 2 narezane kapule
  • 2-3 kom svježeg pomidora
  • 1 žlica koncentrata pomidora
  • sol i biber
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • peršin
  • 2-3 krumpira

Priprema:

Bakalar prije upotrebe potopiti u hladnu vodu 2-3 dana. Izvaditi ga i ostrugati te odrezati peraje, a zatim ga narezati. U posudu za pripremanje bakalara uliti 1 1/2 dcl miješanog masli­nova ulja. Na zagrijano maslinovo ulje dodati 2 narezane kapule i malo ih dinstati. Zatim dodati bakalar, 2-3 svježe zrele pomidore ili 1 žlicu konšerve, sol, desetak zrna bibera, 4-5 narezanih češnjeva luka i malo narezanog petrusimula. Po želji staviti 2-3 narezana krumpira. Nadolijevati mlakom vodom i kuhati 1/2 sata. Kada se umak stisne, jelo je gotovo. Bakalar možemo služiti s meko kuhanom purom.

Prosjek: 4 (+348)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)