Bakalar na bijelo

Sastojci:
- 40 dag suhog bakalara
- 80 dag krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Posebno skuhajte krumpir u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na ploške srednje debljine. Češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Zatim u prikladnu posudu ulijte 1-2 žlice ulja, stavite dio usitnjenog bakalara, po njemu složite dio narezanog krumpira, pospite dijelom češnjaka i peršinovog lista, posolite, popaprite, prelijte s malo ulja i vode u kojoj se bakalar kuhao. Zatim nastavite slagati u redove meso bakalara, krumpir i začine. Tada posudu poklopite i rukama tresite da umak postane gust i bijel. Zatim posudu stavite na vatru da se jelo samo malo zagrije. Poslužite uz salatu od kiselih zelenih rajčica spremljenih za zimicu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / bakalar
- Sastojci: sol / peršinov list / papar / maslinovo ulje / krumpir / češnjak / bakalar







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...