Ričet s kobasicama

  1 šalica ričeta 2 kobasice začini: vegeta, papar, crvena paprika pola kocke za juhu 2 žlice ajvara 2 žlice paradajz sosa Priprema ričeta Dakle ričet operem i stavim kuhati zajedno sam kobasicom narezanom na komadiće. Povegetim, popaprim i stavim crvene paprike. Ubacim i pola kocke za juhu. Obično kuham manjem loncu mislim da ima cca 3 l, pa stavim ričet i napunim skoro do vrha. Kuham dok se voda ne reducira na skoro pola. Tad dodam paradajz i ajvar i to je to... Ne zgušnjavam sa ničim jer se kratkim stajanjem samo dovoljno zgusne... Ja ovaj puta nisam imala ali obično ubacim i mrkvu narezanu na komadiće...  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3)
Ričet je jedna od meni najfinijih klopica...a još je k tome i jedna od zdravijih... pa di ćeš bolje
Recepti - 2 - slika

Recept (za 2 osobe):

 

  • 1 šalica ričeta
  • 2 kobasice
  • začini: vegeta, papar, crvena paprika
  • pola kocke za juhu
  • 2 žlice ajvara
  • 2 žlice paradajz sosa

Priprema ričeta

Dakle ričet operem i stavim kuhati zajedno sam kobasicom narezanom na komadiće. Povegetim, popaprim i stavim crvene paprike. Ubacim i pola kocke za juhu.
Obično kuham manjem loncu mislim da ima cca 3 l, pa stavim ričet i napunim skoro do vrha. Kuham dok se voda ne reducira na skoro pola. Tad dodam paradajz i ajvar i to je to... Ne zgušnjavam sa ničim jer se kratkim stajanjem samo dovoljno zgusne...

Ja ovaj puta nisam imala ali obično ubacim i mrkvu narezanu na komadiće... 

Prosjek: 2.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: unique-hrebina.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vesna25's

Lagano i fino jelo