30 dag brašna
2 žlice ulja
sol
1 žlica octa
1,5 dl mlake vode
Postupak pripreme
Na dasku prosijte brašno, u sredinu stavite ulje i nožem izrađujte tijesto dodajući mlaku vodu, kojoj ste dodali sol i ocat. Zatim tijesto izrađujte rukom (tukući o dasku), tako dugo dok ne postane glatko.
Tijesto zatim razdijelite na dva dijela, oblikujte kruščiće, premažite ih uljem i prekrijte ugrijanom posudom, pa ostavite počivati oko 1/2 sata.
Stolnjak pospite brašnom, tijesto valjkom malo izvaljajte, a zatim ga rukama dalje razvlačite dok ne postane prozirno. Debele krajeve (okrajke) odrežite, a tijesto ostavite da se malo posuši, te prije željenog nadijevanja poškropite cijeli list rastopljenom masnoćom.Tanko tijesto se najčešće koristi za štrudle i savijače.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Recept za tjesto za pizzu ili za tople sendviče
najbolji recept
Tijesto za domaću pizzu ›
Sastojci
- 30 dag brašna
- 2 žlice ulja
- sol
- 1 žlica octa
- 1,5 dl mlake vode
Postupak pripreme
Na dasku prosijte brašno, u sredinu stavite ulje i nožem izrađujte tijesto dodajući mlaku vodu, kojoj ste dodali sol i ocat. Zatim tijesto izrađujte rukom (tukući o dasku), tako dugo dok ne postane glatko.
Tijesto zatim razdijelite na dva dijela, oblikujte kruščiće, premažite ih uljem i prekrijte ugrijanom posudom, pa ostavite počivati oko 1/2 sata.
Stolnjak pospite brašnom, tijesto valjkom malo izvaljajte, a zatim ga rukama dalje razvlačite dok ne postane prozirno. Debele krajeve (okrajke) odrežite, a tijesto ostavite da se malo posuši, te prije željenog nadijevanja poškropite cijeli list rastopljenom masnoćom.Tanko tijesto se najčešće koristi za štrudle i savijače.