1/4 svježeg kvasca
malo šećera
2 dl vode
prstohvat soli
cca 1dcl vrućeg mlijeka
cca 40 dkg glatkog brašna
topla voda
Priprema:
Kvasac staviti dizat u toploj vodi pomiješanoj sa malo šećera. U posebnu zdjelu staviti malo soli i preliti sa vrućim mlijekom tako da se sol rastopi. Na to mlijeko naliti kvasac koji se dignuo. Toj smjesi postepeno dodavat brašno i tople vode te sve skupa dobro umjesiti da bude mekano.
Tako umješano tijesto ostaviti dizat na pobrašnjenoj površini koju smo prethodno pobrašnili oštrim brašnom, te ju pokriti krpom. Kad se tijesto digne, razvaljamo ga počevši od sredine pa u krug te tako lagano širiti tijesto.
Lim za pečenje pobrašniti oštrim brašnom, bez prethodnog stavljanja ulja na lim. Na takav lim stavimo tijesto i po zelji stavimo nadjev.
Nakon stavljanja nadjeva na tijesto, pizzu pećemo oko 15 minuta na 220 stupnjeva, ali je bitno da se pizza stavi u prethodno zagrijanu pećnicu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.7 (+3)
‹ Tanko tijesto
najbolji recept
Tijesto za pizzu ›
Moji obožavaju domaću pizzu, evo kako ja pripremim tijesto. Doduše, ponekad kombiniram glatko s malo raženog, a ponekad umjesto glatkog stavim oštro brašno, isprobajte razne varijante.
- 1/4 svježeg kvasca
- malo šećera
- 2 dl vode
- prstohvat soli
- cca 1dcl vrućeg mlijeka
- cca 40 dkg glatkog brašna
- topla voda
Priprema:
Kvasac staviti dizat u toploj vodi pomiješanoj sa malo šećera. U posebnu zdjelu staviti malo soli i preliti sa vrućim mlijekom tako da se sol rastopi. Na to mlijeko naliti kvasac koji se dignuo. Toj smjesi postepeno dodavat brašno i tople vode te sve skupa dobro umjesiti da bude mekano.
Tako umješano tijesto ostaviti dizat na pobrašnjenoj površini koju smo prethodno pobrašnili oštrim brašnom, te ju pokriti krpom. Kad se tijesto digne, razvaljamo ga počevši od sredine pa u krug te tako lagano širiti tijesto.
Lim za pečenje pobrašniti oštrim brašnom, bez prethodnog stavljanja ulja na lim. Na takav lim stavimo tijesto i po zelji stavimo nadjev.
Nakon stavljanja nadjeva na tijesto, pizzu pećemo oko 15 minuta na 220 stupnjeva, ali je bitno da se pizza stavi u prethodno zagrijanu pećnicu.
I ja se slažem da je tijesto za pizzu najvažnije...
Lako je postavljat na njega što god želimo..Inače, jučer sam baš u jednom omiljenoj pizzeriji jela lovačku pizzu,...jeste kad probali? ili pravili?
Ja obično napravim više tijesta, i stavim više količine svega, pa onda zamrznem..onda mi je za drugi put tijesto već spremno...
Stvarno postoji mogli bi reći bezbroj recepata za tijesto za pizzu, od onih jednostavnijih do malo složenijih, ali je u svakom slučaju tijesto najvažnije. Jedan korak od ovog recepta je različit od moga, jer u toploj vodi stavim dizati kvasac, pa dodam i šećer, i maslinovo ulje i sol i dobro izmešam. Probajte svakako, nemožete pogriješiti