Recept za tjesto za pizzu ili za tople sendviče

recepti_bez_slike
50 dkg oštrog brašna malo soli 1 jaje 1 prašak za pecivo 1 suha germa 1 jogurt mlijeka dodati po potrebi ( približno čašu od jogurta ) Umjesiti, staviti u plastičnu vrečicu i u frižider. Neka odstoji barem jedan dan. Ovo je količina za 4 osobe tj. za veliki crni protvanj od špareta. Pizzu nadjevati po ukusu. Sendviči Trgati sa rukom male količine tjesta i u njh stavljati šunku i neki tvrdi sir a može i ABC po ukusu i napraviti okruglice, malo ih s dlanovima sploštiti i staviti ih pržiti u dubokom ulju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4) ‹ Moje tijesto za pizzu najbolji recept Tanko tijesto ›
Ovaj recept dobila sam od kolegice s posla. Picu radim po njemu, a tople sendviče radila sam sinu i njegovim prijateljima kada su učili. NAPOMINJEM da gotovo tjesto stavite u pobrašnjelu najlon vrečicu, labavo je zavežete, stavite u frižider i neka tamo odstoji barem 24 sata. Tijesto može stajati tako pripremljeno do 8 dana. Naravno da čete sve poduplati ako vam se pokaže potrebnim. Isprobajte pa u slast.

:party:

Sastojci za tjesto za pizze i tople sendviče

  • 50 dkg oštrog brašna
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 suha germa
  • 1 jogurt
  • mlijeka dodati po potrebi ( približno čašu od jogurta )

Umjesiti, staviti u plastičnu vrečicu i u frižider. Neka odstoji barem jedan dan. Ovo je količina za 4 osobe tj. za veliki crni protvanj od špareta.

Pizzu nadjevati po ukusu.

Sendviči

Trgati sa rukom male količine tjesta i u njh stavljati šunku i neki tvrdi sir a može i ABC po ukusu i napraviti okruglice, malo ih s dlanovima sploštiti i staviti ih pržiti u dubokom ulju.

Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)