1/3 svježeg kvasca
žličica šećera
blago topla voda
bijelo brašno
sol
žlica-dvije ulja
Postupak:
U čašu uliti toplu vodu, dodati šećer i kvasac i dobro promiješati - nek stoji dok se ne napravi sloj pjene na vrhu. U posudi pomiješati brašno i sol, dodati ulje i sadržaj iz čaše. Dobro umijesiti i ostaviti pod mokrom krpom na toplom mjestu da se udvostruči. Razvaljati, nadjenuti i peći.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Lisnato tijesto
najbolji recept
Recept za tjesto za pizzu ili za tople sendviče ›
Ovako ja radim tijesto za pizzu
Sastojci:
- 1/3 svježeg kvasca
- žličica šećera
- blago topla voda
- bijelo brašno
- sol
- žlica-dvije ulja
Postupak:
U čašu uliti toplu vodu, dodati šećer i kvasac i dobro promiješati - nek stoji dok se ne napravi sloj pjene na vrhu. U posudi pomiješati brašno i sol, dodati ulje i sadržaj iz čaše. Dobro umijesiti i ostaviti pod mokrom krpom na toplom mjestu da se udvostruči. Razvaljati, nadjenuti i peći.