Topli sendviči
Kad imate viška kruha ili kad vam kruh stoji par dana a ne možete ga jesti jer
je suh,dodajte malo sastojaka,zapecite i evo vam slasne vecerice :))
Sastojci
- 25 dag šunke za pizzu
- 25 dag sira za pizzu
- 2 kisela vrhnja
- 1 jaje
- 3 male žlicice vegete
- sol
Priprema:
1. Salamu izreži na tanke sitne kockice.Sir naribaj,Sve sastojke zatim pomiješaj i po želji
dodaj još vrhnja ako je gusto.Ako želite okus slican pizzi možete staviti i malo origana.
2. Kruh narezan na tanje šnite namoci sa donje strane u mlijeko i stavi na namašcen pleh.
3. Na svaku šnitu stavi 1-2 žlice smjese.Peci na 150-180 stupnjeva dok sir ne
porumeni,odnosno oko 25-30 minuta.
Posluži vruce uz toplo mlijeko.
Link izvora / potpis autora: http://www.coolinarika.com/klub/triputamama/







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
ove sendviče sam prvi puta isprobala prije 20 i nešto godina...i dan danas oduševljavaju ;)
goga <3
super je ja već radila ,preporućam ga
super je ja već radila ,preporućam ga
Ja probala , super je