Topli sendviči
Sastojci:
- 10 dag sira
- 10 dag šunke
- 3 kisela krastavca
- 1 kiselo vrhnje
- sol i papar
- 1 francuski kruh ili tost
Postupak pripreme:
Sir naribajte što sitnije. Šunku i krastavce nasjeckajte na kockice i sve zajedno promješajte kiselim vrhnje. Soli i papra dodajte po želji. Kruh narežit ena fete i namažit ega nadjevom. Stavite u zagrijanu pećnicu(200 STUPNJEVA) NA 10-15 MIN Dobar tek, RASTY
- Sastojci: kiselo vrhnje / kruh / sir / tost







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Baš sam ujutro za doručak pravila tople sendviče.Vegeta i peršin mi se isto našli pri ruci, a i jedno jaje, malo sam eksperimentirala i dodavala još. Umjesto npr pureće šunke možete staviti i salamu, što god imate
Upravo drage moje pripremam ovaj sendvič i da prste polizati ;)Isto stavih bez papra, nije mi sad nešto do papra po ovim vrućinama. Ali sendvič mi se sviđa, moram priznati da ga nisam još nikad ovako radila. Tj.nisam se sjetila vrhnja
Super sendvičak samo sam stavila bez soli i papra, odličan recept... Često napravim sendvič na ovaj način mojim klincima ujutro...Ako nemate peciva, može i kruh, jel da?jednom sam šnite kruha s jedne strane namočila u mlijeko i složila u lim namočenom stranom dolje. Sir i salamu naribala sam i pomješala sa ostalim sastojcima.
Smjesu sam poslagala po kruhu i pekla desetak min u pećnici, max 15-tak