3 crvena luka
2 žute paprike
2 crvene paprike
5 zrelih rajčica
3 tikvice zelene duguljaste
3 patliđana
7 - 8 režnja češnjaka
2 - 3 žlice koncentrata rajčice
svježi ljuti dugački feferon
lovor (po želji), sol
POSTUPAK:
1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode.
Sastojci:
3 crvena luka
2 žute paprike
2 crvene paprike
5 zrelih rajčica
3 tikvice zelene duguljaste
3 patliđana
7 - 8 režnja češnjaka
2 - 3 žlice koncentrata rajčice
svježi ljuti dugački feferon
lovor (po želji), sol
POSTUPAK:
1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša.
2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice.
3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite.
4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice.
5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.
PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama.
Prema osobnom ukusu, možete dodavati timijan, origano ili ružmarin.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.2 (+20)
UPDATE 14.9.2018. Tradicionalno jelo s mnoštvom okusa...;)
Sastojci:
-
3 crvena luka
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 5 zrelih rajčica
- 3 tikvice zelene duguljaste
- 3 patliđana
- 7 - 8 režnja češnjaka
- 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
- svježi ljuti dugački feferon
- lovor (po želji), sol
POSTUPAK:
1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode.
Sastojci:
- 3 crvena luka
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 5 zrelih rajčica
- 3 tikvice zelene duguljaste
- 3 patliđana
- 7 - 8 režnja češnjaka
- 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
- svježi ljuti dugački feferon
- lovor (po želji), sol
POSTUPAK:
1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša.
2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice.
3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite.
4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice.
5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.
PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama.
Prema osobnom ukusu, možete dodavati timijan, origano ili ružmarin.
Lajkam Violeta