Salata tuna, kuskus, kelj, zelena leća i ljubičasti luk

Za salatu: 100 g kuhanog integralnog kuskusa 60 g kelja, natrganog (uklonite središnju žilu) 100 g zelene leće iz konzerve 50 g tune iz konzerve (u vodi), razdijeljene na dijelove 1 glavica ljubičastog luka, tanko narezana i već pečena Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu limunova soka prstohvat soli i papra Vegetarijanska inačica: Umjesto tune stavite 50 g kozjeg ili tvrdog ovčjeg sira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 100 g kuhanog integralnog kuskusa
  • 60 g kelja, natrganog (uklonite središnju žilu)
  • 100 g zelene leće iz konzerve
  • 50 g tune iz konzerve (u vodi), razdijeljene na dijelove
  • 1 glavica ljubičastog luka, tanko narezana i već pečena

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu limunova soka
  • prstohvat soli i papra

Vegetarijanska inačica:

  • Umjesto tune stavite 50 g kozjeg ili tvrdog ovčjeg sira.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)