Pogača s kajmakom

Autor: sntomic   (palac x 38446) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
350 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g masti 1 žličica soli mljeveni papar  za premazivanje: oko 200 g kajmaka i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru Priprema sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3) Babičina pogača Brza domaća pogača Ilonkina pogača Moja pogača cvijet Pogača Pogača Pahuljica Pogača ala none Pogača cvet Pogača nadjevena sirom Pogača nadjevena sirom Pogača od čvaraka Pogača od čvaraka, luka i jaja Pogača s porilukom Prigorska pogača Prosta pogača Slana pogača sa sirom, kiselim mlijekom i mirisom mediterana Švapska pogača sa šljivama Babičina pogača ›
jedno staro tijesto, uz dodatak kajmaka dalo je potpuno novi okus ... na kraju: imali smo prefinu pogaču...nestala je u trenu :)
Recepti - 1 - slika

Sastojci za pogaču

  • 350 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 žličica soli
  • mljeveni papar 

za premazivanje:

  • oko 200 g kajmaka
  • i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru

Priprema

  1. sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka
  3. uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati
  4. ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta
  5. premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta 
Prosjek: 3.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/01/pogaca-s-kajmakom.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Pocetnica's

Koji kajmak se treba koristiti?

2
Slika korisnika sntomic's

meni osobno je najbolji stari kajmak, zreliji...ovdje baš i nema nekog izbora kajmaka...u lidlu sam našla đurđevački kajmak, zadovoljio je...

I ovo trebate pogledati:

Punjeni uskrsni vijenac - PROČITAJTE Uskrsni vijenac (slani) - PROČITAJTE Pužići s borovnicama - PROČITAJTE Ilonkina pogača - PROČITAJTE Pogača Pahuljica - PROČITAJTE