Pogača s kajmakom

Autor: sntomic   (palac x 97165) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
350 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g masti 1 žličica soli mljeveni papar  za premazivanje: oko 200 g kajmaka i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru Priprema sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3) ‹ Švapska pogača sa šljivama najbolji recept
jedno staro tijesto, uz dodatak kajmaka dalo je potpuno novi okus ... na kraju: imali smo prefinu pogaču...nestala je u trenu :)
Recepti - 1 - slika

Sastojci za pogaču

  • 350 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 žličica soli
  • mljeveni papar 

za premazivanje:

  • oko 200 g kajmaka
  • i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru

Priprema

  1. sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka
  3. uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati
  4. ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta
  5. premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta 
Prosjek: 3.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/01/pogaca-s-kajmakom.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Pocetnica's

Koji kajmak se treba koristiti?

2
Slika korisnika sntomic's

meni osobno je najbolji stari kajmak, zreliji...ovdje baš i nema nekog izbora kajmaka...u lidlu sam našla đurđevački kajmak, zadovoljio je...