Uskrsni vijenac (slani)

Autor: sntomic   (palac x 99019) |moji recepti

0
350 - 400 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g masti 1 žličica soli mljeveni papar (ja sam ga dosta namljela u brašno) Za punjenje sam upotrijebila (sve što se našlo u frižideru:): 40 g ribanog parmezana malo kuhane šunke 10 dag zimske salame 10 dag sira gaude nekoliko listića cheddar sira nekih 5 dag dimljenog sira:) i još je potrebno: 5 kom svježih jaja jedno jaje za premazivanje Postupak: Sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata. Sve sastojke za punjenje izrezati na kockice (stranice oko 1/2 cm) Nadošlo tijesto prekuhati te razviti u pravokutnik dimenzija oko 65 x 40 cm (otkinuti samo malo tijesta za trakice) Cijelu površinu posuti prvo ribanim parmezanom pa onda sve ostale satojke rasporediti po tijestu. Uviti u roladu (malo stisnuti a ne kao ja ostaviti labavo pa dobijete rupe u roladi:) Gotovu roladu premjestiti u kalup za vijenac (vidite kako sam se ja snašla) promjera 26 cm, prekriti je krpom i ostaviti još oko 1 sat na toplom. Kada je malo narasla uzeti pripremljena svježa jaja (dobro oprana i posušena) te ih lagano utisnuti u tijesto i fiksirati trakama u križ napravljenim od odvojenog komadića tijesta. Pripremljen vijenac premazati ulupanim jajetom i staviti ga u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peći ga 45 - 50 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ USKRŠNJA POGAČA najbolji recept Uskrsni vijenac ›
izvrstan, ukusan, s mogućnošću varijacija na istu temu
Recepti - 3 - slika

Za tijesto je potrebno:

  • 350 - 400 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 žličica soli
  • mljeveni papar (ja sam ga dosta namljela u brašno)

Za punjenje sam upotrijebila (sve što se našlo u frižideru:):

  • 40 g ribanog parmezana
  • malo kuhane šunke
  • 10 dag zimske salame
  • 10 dag sira gaude
  • nekoliko listića cheddar sira
  • nekih 5 dag dimljenog sira:)

i još je potrebno:

  • 5 kom svježih jaja
  • jedno jaje za premazivanje

Postupak:

  1. Sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. Sve sastojke za punjenje izrezati na kockice (stranice oko 1/2 cm)
  3. Nadošlo tijesto prekuhati te razviti u pravokutnik dimenzija oko 65 x 40 cm (otkinuti samo malo tijesta za trakice)
  4. Cijelu površinu posuti prvo ribanim parmezanom pa onda sve ostale satojke rasporediti po tijestu. Uviti u roladu (malo stisnuti a ne kao ja ostaviti labavo pa dobijete rupe u roladi:)
  5. Gotovu roladu premjestiti u kalup za vijenac (vidite kako sam se ja snašla) promjera 26 cm, prekriti je krpom i ostaviti još oko 1 sat na toplom.
  6. Kada je malo narasla uzeti pripremljena svježa jaja (dobro oprana i posušena) te ih lagano utisnuti u tijesto i fiksirati trakama u križ napravljenim od odvojenog komadića tijesta.
  7. Pripremljen vijenac premazati ulupanim jajetom i staviti ga u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peći ga 45 - 50 minuta.
No votes yet
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)