Uskrsni vijenac

Autor: sntomic   (palac x 99019) |moji recepti

0
50 dag brašna 1 vrećica (7 g ) suhog kvasca 10 dag šećera 2.5 dcl toplog mlijeka 5 dag otopljenog maslaca 1 žumanjak Za punjenje: 50 dag jabuka (3 kom.) ribana korica jednog limuna 10 dag mljevenih lješnjaka 8 dag šećera 1 bjelanjak ( dodala sam i jednu šaku grožđica u jednu roladu) Inače mislim da se ta punjenja uvijek mogu mijenjati ovisno o nahođenju ili što imamo u špajzi i još: 10 dag marmelade od kajsija U mlijeku rastopiti maslac /sve skupa treba biti toplo) Pomiješati brašno, kvasac i šećer te dodati jaje i mješavinu mlijeka i maslaca. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga na toplome kvasati oko pola sata. Jabuke oguliti i očistiti te 1/2 jabuka naribati na sitno a ostale isjeći na sitnije kocke. Pomiješati ih s limunovom koricom, lješnjacima i šećerom te dodati lagano umućen bjelanjak. Nadošlo tijesti podijeliti na dva dijela, i razvaljati ih na četverokute dimenzija 45x20 cm Na svaki staviti po polovicu nadjeva te zamotati u roladu, a sastav rolade okrenuti prema dolje. Rolade zarezati odozgo 2 cm duboko po dužini, saviti oko sebe (kao da cijedite ručnik) pa međusobno u čvrst vijenac. Staviti ga (vijenac) na lim za pečenje. Pokriti ga folijom, peći oko 20 minuta na 200°C, zatim skinuti foliju pa peći još 20 minuta. Ostaviti još 15 minuta u isključenoj pećnici. Premazati ga zagrijanom marmeladom od kajsija i ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3) ‹ Uskrsni vijenac (slani) najbolji recept Uskrsni vijenac s jogurtom ›
kao pandan pinci koju moji ne vole
Recepti - 4 - slika

Za tijesto:

  • 50 dag brašna
  • 1 vrećica (7 g ) suhog kvasca
  • 10 dag šećera
  • 2.5 dcl toplog mlijeka
  • 5 dag otopljenog maslaca
  • 1 žumanjak
  • Za punjenje:
  • 50 dag jabuka (3 kom.)
  • ribana korica jednog limuna
  • 10 dag mljevenih lješnjaka
  • 8 dag šećera
  • 1 bjelanjak
  • ( dodala sam i jednu šaku grožđica u jednu roladu) Inače mislim da se ta punjenja uvijek mogu mijenjati ovisno o nahođenju ili što imamo u špajzi
  • i još:
  • 10 dag marmelade od kajsija
  1. U mlijeku rastopiti maslac /sve skupa treba biti toplo)
  2. Pomiješati brašno, kvasac i šećer te dodati jaje i mješavinu mlijeka i maslaca. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga na toplome kvasati oko pola sata.
  3. Jabuke oguliti i očistiti te 1/2 jabuka naribati na sitno a ostale isjeći na sitnije kocke.
  4. Pomiješati ih s limunovom koricom, lješnjacima i šećerom te dodati lagano umućen bjelanjak.
  5. Nadošlo tijesti podijeliti na dva dijela, i razvaljati ih na četverokute dimenzija 45x20 cm
  6. Na svaki staviti po polovicu nadjeva te zamotati u roladu, a sastav rolade okrenuti prema dolje.
  7. Rolade zarezati odozgo 2 cm duboko po dužini, saviti oko sebe (kao da cijedite ručnik) pa međusobno u čvrst vijenac. Staviti ga (vijenac) na lim za pečenje.
  8. Pokriti ga folijom, peći oko 20 minuta na 200°C, zatim skinuti foliju pa peći još 20 minuta. Ostaviti još 15 minuta u isključenoj pećnici.
  9. Premazati ga zagrijanom marmeladom od kajsija i ukrasiti po želji.
Prosjek: 3.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)