Papreni biftek

Autor: nena970   (palac x 11990) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
60 dag goveđe pisane pečenice(biftek) 2 žlice papra u zrnu 1 žlica masti sol l4 dag maslaca 4-6 malih lučica 1 čašica vinjaka Postupak pripreme Pisanu pečenicu očistite od loja i žilica pa izrežite na četiri deblja odreska. Zrnca papra grubo istucajte. Svaki odrezak uvaljajte tako da se papar dobro utrlja u meso. Mast ugrijte na tavi i na vruću stavite odreske. Pecite ih sa svake strane oko 3 minute. Zatim izlijte mast iz tave i stavite maslac, a odreske posolite. Dodajte krupno rezane lučice pa odreske pecite do kraja (po želji možete ih ostaviti jače ili manje krvave). Prelijte ih vinjakom pa zapalite šibicom. Flambirane odreske poslužite uz pečene šampinjone. Napomena: ovaj odrezak pripada ekskluzivnim jelima, a pretpostavlja se da ga je izumio neki francuski kuhar, pa ga zovu i »pariški papreni odrezak«. Poznato je da je biftek najbolji kad je rezan u debljini od 2-3 cm. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Papreni biftek najbolji recept Tartarski biftek ›

Sastojci

  • 60 dag goveđe pisane pečenice(biftek)
  • 2 žlice papra u zrnu
  • 1 žlica masti
  • sol
  • l4 dag maslaca
  • 4-6 malih lučica
  • 1 čašica vinjaka

Postupak pripreme

Pisanu pečenicu očistite od loja i žilica pa izrežite na četiri deblja odreska. Zrnca papra grubo istucajte. Svaki odrezak uvaljajte tako da se papar dobro utrlja u meso.

Mast ugrijte na tavi i na vruću stavite odreske. Pecite ih sa svake strane oko 3 minute. Zatim izlijte mast iz tave i stavite maslac, a odreske posolite. Dodajte krupno rezane lučice pa odreske pecite do kraja (po želji možete ih ostaviti jače ili manje krvave).

Prelijte ih vinjakom pa zapalite šibicom.

Flambirane odreske poslužite uz pečene šampinjone.

Napomena: ovaj odrezak pripada ekskluzivnim jelima, a pretpostavlja se da ga je izumio neki francuski kuhar, pa ga zovu i »pariški papreni odrezak«. Poznato je da je biftek najbolji kad je rezan u debljini od 2-3 cm.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)