Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom i ananasom
Ovo sam jelo prvi puta kušala prije dobrih 20-tag godina u izvrsnom pazinskom "Lovcu",a od tada do danas još puno puno puta, obilazeći istarske restorane. Po svojoj sam intuiciji dodala malo ananasa i pohala prsa koristeći kao završni sloj suncokretove sjemenke, a ne klasično, krušne mrvice i nisam pogriješila. Jelo je sočno, pomalo pikantno no, tu je ananas, koji daje notu nježnosti.
Sastojci:
- cca 50 dag purećih prsa
- 6 kriški pršuta (rezanog vrlo tanko)
- 4 kriške dimljenog sira
- 4 kolutića ananasa
- 15 - 18 dag sjemenki suncokreta
- 2 jaja
- po potrebi brašna
- po ukusu soli i papra
- po potrebi ulja za prženje
Priprema:
- Samljeti suncokretove sjemenke strojem za mljevenje orašastih plodova.
- Purećim prsima odstraniti kožu i pažljivo ih odvojiti od prsne kosti. Jednu polovicu razdvojiti horizontalno na dva dijela, a drugu spremiti za kasniju uporabu. Svaki dio purećih prsa još jednom pažljivo izrezati horizontalno tankim oštrim nožem, no ne do samoga kraja, neka na jednoj bude spojeno. Odreske pažljivo raširiti, položiti na prozirnu foliju i prekriti drugom folijom. Lagano istući batom za meso da se površina izravna.
- Svaki odrezak malo posoliti i popariti s jedne strane (koja će biti vanjska) te položiti kriške sira.
- Na sir poslagati kriške pršuta.
- Kolutiće ananasa dobro prosušiti papirnatom salvetom ili čistom krpom, izrezati na kockice i poslagati ih na odreske
- Svaki odrezak preklopiti i učvrstiti metalnim štapićima ili čačkalicama.
- Pripremiti sastojke za pohanje na posebne tanjure. Pohati na klasičan način: dobro utapkati u brašno, provaljati u razmućenim jajima, a potom ih dobro obložiti mljevenim suncokretovim sjemenkama. Pohati u dosta ulja na srednje jakoj temperaturi.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): ananas / dimljeni sir / pršut / pureća prsa / puretina
- Sastojci: ananas / dimljeni sir / pršut / pureća prsa / puretina / sir / suncokretove sjemenke / jaja







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...