Varaždinsko pečenje
Sastojci:
- 2 kg svinjske lopatice s kožom
- 50 g češnjaka
- papar u zrnu
- sol
- lovorov list
- 800 g krumpira
Priprema:
Odaberite manju lopaticu s kožom. Od nje oblikujte tri dijela tako da svaki ima kožu koju izrežete u obliku kocki. Komade lopatice našpikajte češnjakom, posolite i kuhinjskim koncem formirajte u roladu.
Složite u primjerenu posudu zajedno s lovorom i paprom u zrnu te ostavite u suhom pacu (rasolu) dva dana. Stavite u tepsiju i prelijte vrućom masnoćom te obložite lukom, paprikom i rajčicom pa pecite u pećnici 20 minuta.
Zatim dodajte manje krumpire, cijele ili izrezane samo na polovice i pecite polijevajući vlastitim sokom još 30 minuta.
Uz pečenje možete poslužiti i domaće mlince.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): pisano pečenje
odličan recept!