Varaždinsko pečenje

Autor: LanaM   (palac x 31924) |moji recepti

0
2 kg svinjske lopatice s kožom 50 g češnjaka papar u zrnu sol lovorov list 800 g krumpira Priprema: Odaberite manju lopaticu s kožom. Od nje oblikujte tri dijela tako da svaki ima kožu koju izrežete u obliku kocki. Komade lopatice našpikajte češnjakom, posolite i kuhinjskim koncem formirajte u roladu. Složite u primjerenu posudu zajedno s lovorom i paprom u zrnu te ostavite u suhom pacu (rasolu) dva dana. Stavite u tepsiju i prelijte vrućom masnoćom te obložite lukom, paprikom i rajčicom pa pecite u pećnici 20 minuta. Zatim dodajte manje krumpire, cijele ili izrezane samo na polovice i pecite polijevajući vlastitim sokom još 30 minuta. Uz pečenje možete poslužiti i domaće mlince.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+5)
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 2 kg svinjske lopatice s kožom
  • 50 g češnjaka
  • papar u zrnu
  • sol
  • lovorov list
  • 800 g krumpira

Priprema:

Odaberite manju lopaticu s kožom. Od nje oblikujte tri dijela tako da svaki ima kožu koju izrežete u obliku kocki. Komade lopatice našpikajte češnjakom, posolite i kuhinjskim koncem formirajte u roladu.
Složite u primjerenu posudu zajedno s lovorom i paprom u zrnu te ostavite u suhom pacu (rasolu) dva dana. Stavite u tepsiju i prelijte vrućom masnoćom te obložite lukom, paprikom i rajčicom pa pecite u pećnici 20 minuta.
Zatim dodajte manje krumpire, cijele ili izrezane samo na polovice i pecite polijevajući vlastitim sokom još 30 minuta.
Uz pečenje možete poslužiti i domaće mlince. 

Prosjek: 4.4 (+5)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika masterchef's

odličan recept!