40 dag brašna
3 žlice meda
3 dag masti
1 jaje
15 dag šećera
1 žlica sode bikarbone
1 dcl mlijeka
Fila:
1/2 l mlijeka
4 žlice griza
25 dag margarina
25 dag šećera
Premaz:
pekmez od šipka
Ukras:
2 žlice šećera
2 žlice vode
Priprema:
Izraditi meko glatko tijesto od brašna i sode bikarbone, dodajući med, mast, jaje, šećer i mlijeko. Sve dobro umijesiti. Tijesto ostaviti da odstoji. Podijeliti ga na tri dijela i razvaljati u tri lista veličine pleha. Odvojeno ispeći tri kore. Dvije kore premazati filom i složiti jednu na drugu. Prekriti trećom korom i nju u tankom sloju premazati pekmezom od šipka. Pekmez pažljivo preliti, razmazujući umućenim šećerom i vodom.
FILA: U vrelom mlijeku ukuhati griz. U ohlađenu gustu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+4)
‹ Mađarska pita
najbolji recept
Nanina LJENJA PITA ›
Sastojci:
- 40 dag brašna
- 3 žlice meda
- 3 dag masti
- 1 jaje
- 15 dag šećera
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 dcl mlijeka
Fila:
- 1/2 l mlijeka
- 4 žlice griza
- 25 dag margarina
- 25 dag šećera
Premaz:
Ukras:
- 2 žlice šećera
- 2 žlice vode
Priprema:
Izraditi meko glatko tijesto od brašna i sode bikarbone, dodajući med, mast, jaje, šećer i mlijeko. Sve dobro umijesiti. Tijesto ostaviti da odstoji. Podijeliti ga na tri dijela i razvaljati u tri lista veličine pleha. Odvojeno ispeći tri kore. Dvije kore premazati filom i složiti jednu na drugu. Prekriti trećom korom i nju u tankom sloju premazati pekmezom od šipka. Pekmez pažljivo preliti, razmazujući umućenim šećerom i vodom.
FILA: U vrelom mlijeku ukuhati griz. U ohlađenu gustu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom.