Medena pita s pekmezom

recepti_bez_slike
40 dag brašna 3 žlice meda 3 dag masti 1 jaje 15 dag šećera 1 žlica sode bikarbone 1 dcl mlijeka Fila: 1/2 l mlijeka 4 žlice griza 25 dag margarina 25 dag šećera Premaz: pekmez od šipka Ukras: 2 žlice šećera 2 žlice vode Priprema: Izraditi meko glatko tijesto od brašna i sode bikarbone, dodajući med, mast, jaje, šećer i mlijeko. Sve dobro umijesiti. Tijesto ostaviti da odstoji. Podijeliti ga na tri dijela i razvaljati u tri lista veličine pleha. Odvojeno ispeći tri kore. Dvije kore premazati filom i složiti jednu na drugu. Prekriti trećom korom i nju u tankom sloju premazati pekmezom od šipka. Pekmez pažljivo preliti, razmazujući umućenim šećerom i vodom.
FILA: U vrelom mlijeku ukuhati griz. U ohlađenu gustu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4) ‹ Mađarska pita najbolji recept Nanina LJENJA PITA ›

Sastojci:

  • 40 dag brašna
  • 3 žlice meda
  • 3 dag masti
  • 1 jaje
  • 15 dag šećera
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 dcl mlijeka

Fila:

  • 1/2 l mlijeka
  • 4 žlice griza
  • 25 dag margarina
  • 25 dag šećera

Premaz:

  • pekmez od šipka

Ukras:

  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice vode

Priprema:

Izraditi meko glatko tijesto od brašna i sode bikarbone, dodajući med, mast, jaje, šećer i mlijeko. Sve dobro umijesiti. Tijesto ostaviti da odstoji. Podijeliti ga na tri dijela i razvaljati u tri lista veličine pleha. Odvojeno ispeći tri kore. Dvije kore premazati filom i složiti jednu na drugu. Prekriti trećom korom i nju u tankom sloju premazati pekmezom od šipka. Pekmez pažljivo preliti, razmazujući umućenim šećerom i vodom.
FILA: U vrelom mlijeku ukuhati griz. U ohlađenu gustu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom.

Prosjek: 3.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)