Punjeni domaći lignji po gospodski

recepti_bez_slike
Domaći liganj 1 kg Očišćeni škampi 100 g Filet grdobine 100 g Maslinovo ulje 150 ml Bademi 20 g Luk 120 g Češnjak 50 g Bijelo vino (žlahtina) 100 ml Prošek 100 ml Koncentrat rajčice 1 žlica Riblji temeljac 500 ml Peršin 10 g Krumpir 250 g Kukuruzna krupica 250 g Sol, papar Način pripreme: Lignje treba očistiti i odvojiti im glavu. Glave sitno nasjeckati te pržiti na maslinovom ulju, uz dodatak fileta grdobine i sitno nasjeckanog luka. Kratko pirjati, zatim maknuti s vatre te u ohlađenu masu dodati očišćene škampe, prokuhane i očišćene bademe i sve začiniti. Napuniti lignje smjesom te zatvoriti čačkalicom. Na ostatku maslinovoga ulja prepeći lignje sa svih strana, dodati nasjeckani luk, koncentrat rajčice i češnjak. Podliti temeljcem te kuhati otprilike 15 minuta. Dodati bijelo vino i prošek, malo peršina, po potrebi sol i papar te kuhati još otprilike 15 minuta. Gotove lignje narezati na medaljone široke 1 cm. Lignje se poslužuju uz palentu krumpiricu, koja se priprema tako da se u 5 dI vode skuha krumpir, uz dodatak malo soli i maslinovog ulja. Krumpir se kuha do 2/3 gotovosti, zatim se umiješa kukuruzna krupica te skuha do kraja. Od nastale mase se oblikuju žličnjaci. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci:

  • Domaći liganj 1 kg
  • Očišćeni škampi 100 g
  • Filet grdobine 100 g
  • Maslinovo ulje 150 ml
  • Bademi 20 g
  • Luk 120 g
  • Češnjak 50 g
  • Bijelo vino (žlahtina) 100 ml
  • Prošek 100 ml
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Riblji temeljac 500 ml
  • Peršin 10 g
  • Krumpir 250 g
  • Kukuruzna krupica 250 g
  • Sol, papar

Način pripreme:

Lignje treba očistiti i odvojiti im glavu. Glave sitno nasjeckati te pržiti na maslinovom ulju, uz dodatak fileta grdobine i sitno nasjeckanog luka. Kratko pirjati, zatim maknuti s vatre te u ohlađenu masu dodati očišćene škampe, prokuhane i očišćene bademe i sve začiniti. Napuniti lignje smjesom te zatvoriti čačkalicom. Na ostatku maslinovoga ulja prepeći lignje sa svih strana, dodati nasjeckani luk, koncentrat rajčice i češnjak. Podliti temeljcem te kuhati otprilike 15 minuta. Dodati bijelo vino i prošek, malo peršina, po potrebi sol i papar te kuhati još otprilike 15 minuta. Gotove lignje narezati na medaljone široke 1 cm. Lignje se poslužuju uz palentu krumpiricu, koja se priprema tako da se u 5 dI vode skuha krumpir, uz dodatak malo soli i maslinovog ulja. Krumpir se kuha do 2/3 gotovosti, zatim se umiješa kukuruzna krupica te skuha do kraja. Od nastale mase se oblikuju žličnjaci.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)