Našpikani zec

Autor: tatjana   (palac x 3975) |moji recepti

1
Prije kojih pedesetak godina, zečetina je bila jednako udomaćena na domaćim jelovnicima kao i teletina ili svinjetina.
pečeni zec

Sastojci

  • 80 dkg zečetine
  • 20 dkg slanine (ili pancete)
  • 10 dkg maslaca
  • 1/4 l vrhnja

Priprema
Očišćenog zeca našpikati slaninom (ili ako je dulji vretensti dio zeca omotati tankim listićima), natrljati solju i staviti u posudu za pečenje. Rastopiti maslac do vrenja pa preliti po zečetini u posudi. Posudu staviti u pečnicu na 175°C na cca 45 minuta, preliti vrhnjem i još kratko zapeći.

Prosjek: 5 (+334)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika dbmo's

dobar zec

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Teletina u limunovom soku - PROČITAJTE Crne masline - konzerviranje - PROČITAJTE Fussili u umaku od rajčice i slanine - PROČITAJTE Svinjska pečenka s jabukama - PROČITAJTE Rapsodija od šparoga - PROČITAJTE