Crne masline - konzerviranje

Autor: tatjana   (palac x 19437) |moji recepti

1
U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti. Masline prokuhane u salamuri Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike  na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+39)
Crne masline, koje se beru u studenom i prosincu, zrele su i punog, intenzivnog okusa. Ove masline uglavnom završe u maslinovom ulju, iako se mogu ostaviti i za jelo. Ovdje je recept kako na Braču konzerviraju crne masline za zimnicu.
Recepti HR - 3 - slika

Masline u soli

U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti.

Masline prokuhane u salamuri

Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike  na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje.

Prosjek: 3.6 (+39)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Gordana Zelic's

sta je skovrada i na koliko stupnjeva se pecu...i dali se poslije mogu stavljati u staklenke....jer ja ih nebi zamrzivala

2
Slika korisnika Gordana Zelic's

ja sam naprala jedno kilo maslina. Prvi puta mi je da sa njima radim. Interesira me dali se maskine mogu prije konzerviranja zapeci....i na koji nacin...dali postoji takav recept

3
Slika korisnika Tanja's

Masline se mogu pripremiti tako da se ubace u uzavrelu slanu vodu. Procijede ,posole i stave u škrovadu u toplu peč 10 minuta da se malo prosuše. Ako ste napravili veču količinu stavite ih u male kesice i zamrznite.Meni traju jako dugo.Ukoliko ih odmah želite jesti nakon što se ohlade, ulite u njih samo malo maslinova ulja.