Crne masline - konzerviranje

Masline u soli
U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti.
Masline prokuhane u salamuri
Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): konzerviranje / masline / zimnica
- Sastojci: masline / sol
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |
sta je skovrada i na koliko stupnjeva se pecu...i dali se poslije mogu stavljati u staklenke....jer ja ih nebi zamrzivala
ja sam naprala jedno kilo maslina. Prvi puta mi je da sa njima radim. Interesira me dali se maskine mogu prije konzerviranja zapeci....i na koji nacin...dali postoji takav recept
Masline se mogu pripremiti tako da se ubace u uzavrelu slanu vodu. Procijede ,posole i stave u škrovadu u toplu peč 10 minuta da se malo prosuše. Ako ste napravili veču količinu stavite ih u male kesice i zamrznite.Meni traju jako dugo.Ukoliko ih odmah želite jesti nakon što se ohlade, ulite u njih samo malo maslinova ulja.