Krumpir s mirisom ružmarina

Autor: Moela   (palac x 47983) |moji recepti

0
cca 8 kom duguljastih krumpira srednje veličine cca 4 jušne žlice maslinovog ulja 2 grančice svježeg ružmarina po ukusu i potrebi soli Priprema: Krumpire dobro izribati pod tekućom vodom pa ih posušiti u čistoj krpi. Izrezati komade alu folije 2-3 puta dulje od krumpira. Ružmarin sitno iscjeckati nožem i pripremiti sve sastojke. Svaki krumpir dobro izbockati čačkalicom. Donju trećinu pripremljenog komada alu folije premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, posipati prstohvatom ružmarina i soli. Krumpir dobro premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, položiti ga na alu foliju te i njega posipati solju i ružmarinom. Umotati krumpir u foliju, dobro pritisnuti krajeve, položiti u (suhi) kalup te ga peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 st.C oko 1 sat. Pripomena. U vrijeme pripreme nije uračunato vrijeme pečenja krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.5 (+2)
Ovo je jedan od najjednostavnijih načina pripreme krumpira vrhunskog okusa.
Krumpir s mirisom ružmarina

Sastojci:

  1. cca 8 kom duguljastih krumpira srednje veličine
  2. cca 4 jušne žlice maslinovog ulja
  3. 2 grančice svježeg ružmarina
  4. po ukusu i potrebi soli

Priprema:

  1. Krumpire dobro izribati pod tekućom vodom pa ih posušiti u čistoj krpi.
  2. Izrezati komade alu folije 2-3 puta dulje od krumpira.
  3. Ružmarin sitno iscjeckati nožem i pripremiti sve sastojke.
  4. Svaki krumpir dobro izbockati čačkalicom.
  5. Donju trećinu pripremljenog komada alu folije premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, posipati prstohvatom ružmarina i soli.
  6. Krumpir dobro premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, položiti ga na alu foliju te i njega posipati solju i ružmarinom.
  7. Umotati krumpir u foliju, dobro pritisnuti krajeve, položiti u (suhi) kalup te ga peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 st.C oko 1 sat.

Pripomena. U vrijeme pripreme nije uračunato vrijeme pečenja krumpira.

Prosjek: 1.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)