Rapsodija od šparoga

Autor: marina9   (palac x 10697) |moji recepti

1
2 jaja 250 gr brašna (ja stavljam oštro) 90 gr maslaca ili margarina prstohvat soli kad je tijesto gotovo staviti u frižider da se odmori. Sastojci za nadjev: 200 gr šparoga 100 gr graška 1/2 litre vrhnja (za kuhanje ) 1 žlica brašna (umjesto vrhnja može sa staviti mlijeko samo onda ide 2 žlice brašna) 4 jaja malo maslaca i maslinovo ulje   Priprema: Lim namazati maslacem (kao za voćnu tortu) obložiti prhkim tijestom i rubove šparoge i grašak prokuhati, dobro ocijediti i staviti na tijesto začiniti solju i paprom . Za nadjev : Vrhnje jaja i brašno dobro izraditi, začiniti solju i paprom i preliti preko nadjeva. Peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180° C oko 25-30 minuta (zavisi o pećnici ako je na ventilator onda je dovoljno 25-30 min.)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovaj je kolač za sve ljubitelje šparoga koji već jesu i koji će pstati,evo jedan receptić da ne jedemo samo šparoge na salatu ili fritaju .
Rapsodija od šparoga

Sastojci za tijesto:

  • 2 jaja
  • 250 gr brašna (ja stavljam oštro)
  • 90 gr maslaca ili margarina
  • prstohvat soli
  • kad je tijesto gotovo staviti u frižider da se odmori.

Sastojci za nadjev:

  • 200 gr šparoga
  • 100 gr graška
  • 1/2 litre vrhnja (za kuhanje )
  • 1 žlica brašna (umjesto vrhnja može sa staviti mlijeko samo onda ide 2 žlice brašna)
  • 4 jaja
  • malo maslaca i maslinovo ulje

 

Priprema:

Lim namazati maslacem (kao za voćnu tortu) obložiti prhkim tijestom i rubove
šparoge i grašak prokuhati, dobro ocijediti i staviti na tijesto začiniti solju i paprom .

Za nadjev : Vrhnje jaja i brašno dobro izraditi, začiniti solju i paprom i preliti preko nadjeva. Peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180° C oko 25-30 minuta (zavisi o pećnici ako je na ventilator onda je dovoljno 25-30 min.)
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)