Zagorski chef
Ovogodišnji, II. Zagorski chef održat će se 27. rujna u Termama Jezerčica s početkom u 13.00 sati gdje će sedam vrhunskih zagorskih kuhara imati zadatak pripremiti autorsku kreaciju, jelo i desert od domaće patke, buče, bučinog ulja, koštica te bagremovog meda, koji je i središnja tema ovogodišnjeg kulinarskog showa.
Kulinarski show Zagorski chef osmišljen je kao natjecanje u kojem tradicionalno sudjeluje sedam kuhara. Uz najbolje zagorske kuhare, u kulinarskom spektaklu izvan konkurencije sudjeluju i gosti, a gledatelji imaju priliku biti u neposrednoj blizini događanja i cijeli show pratiti uživo. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocijenjuje po utvrđenim kriterijima: novi način- autohtono jelo spremljeno na novi način, izgled jela, miris jela, okus jela i termička obrada.
Kulinarsko natjecanje odvijat će se pod budnim okom žirija kojeg čine: Ivica Štruml, chef kuhinje hotela Palace, Branko Čukelj, dopredsjednik hrvatskog Kulinarskog saveza i šef kuhinje hotela Westin, te Slavko Večerić, chef restorana Turist i počasni član Hrvatske kulinarske akademije.
Naša je preporuka svima koji u četvrtak u 13.00 sati mogu na izlet u Jezerčicu da ne propuste natjecanje zagorskih kulinarskih zvijezda jer će i sami moći sudjelovati u igri kušanja vina zatvorenih očiju, degustaciji meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača od meda, a na sajamskoj izložbi koja će se održavati tijekom cjelodnevnog programa, moći će se kupiti domaći autohtoni zagorski proizvodi kao što su med i drugi pčelinji proizvodi, sirevi, bučino ulje, eko sokovi, voćna vina, mlinci i još mnogo toga zagorskog.
Svi ostali, možete zaigrati igru u kojoj organizatori Zagorskog chefa i njihovi partneri poklanjaju UKUSNE NAGRADE. U igru se možete uključiti preko ove stranice ili putem forme vidljive na svim stranicama (postoji kućica u desnom stupcu na dnu stranice) do 26.9.2012 u 18 sati.
Igra je završena! Nagrade su osvojili:
- Draženka Šarić Šimić - NAGRADA - Ručak za dvoje u seoskom turizmu Klet Kozjak
- Davorka Haramina - NAGRADA - Večera za dvije osobe u tradicijskom turizmu Majsecov mlin
- Dajana Bilen - NAGRADA - ručak za dvoje u dvorcu Mihanović (meni: Tuheljski ponklec***Krem juha od povrća***Pureća rolada punjena mlincima, medaljoni od svinjetine u umaku od gljiva, povrće Julien, kroketi sa sezamom, salata složena ***savijača od jabuke na kremi od vanilije)
- Ana Blažeković - NAGRADA - ručak za dvoje u dvorcu Mihanović (meni: Tuheljski ponklec***Krem juha od povrća***Pureća rolada punjena mlincima, medaljoni od svinjetine u umaku od gljiva, povrće Julien, kroketi sa sezamom, salata složena ***savijača od jabuke na kremi od vanilije)










Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
A, kako to da ja nisam ništa dobio.To je nepravda, prava pravcata nepravda.
Iskrene čestitke dobitnicima. Ugodan boravak i dobar tek vam želim!
ja vam nisam iz zagreba ja sam u liki i do mene nagrada baš neče doči jer sam pre daleko