Zagorski chef

Krapinsko-zagorska županija svjesna je vrijednosti svoje autohtone gastronomije pa nam pripremaju kulinarska manifestacija „Zagorski chef“ koja će se održat 27. rujna u Termama Jezerčica. Na ovogodišnjem II. Zagorski chefu zagorski će kuhari pripremati jela od autohtonih zagorskih namirnica pripremljenih na inovativan i maštovit način i na najbolji i najukusniji način pokazati što ova, vodeća destinacija hrvatskog kontinentalnog turizma, pruža u gastrnomiji.
Recepti - 1 - slika

Ovogodišnji, II. Zagorski chef održat će se 27. rujna u Termama Jezerčica s početkom u 13.00 sati gdje će sedam vrhunskih zagorskih kuhara imati zadatak pripremiti autorsku kreaciju, jelo i desert od domaće patke, buče, bučinog ulja, koštica te bagremovog meda, koji je i središnja tema ovogodišnjeg kulinarskog showa.

Kulinarski show Zagorski chef osmišljen je kao natjecanje u kojem tradicionalno sudjeluje sedam kuhara. Uz najbolje zagorske kuhare, u kulinarskom spektaklu izvan konkurencije sudjeluju i gosti, a gledatelji imaju priliku biti u neposrednoj blizini događanja i cijeli show pratiti uživo. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocijenjuje po utvrđenim kriterijima: novi način- autohtono jelo spremljeno na novi način, izgled jela, miris jela, okus jela i termička obrada.

Kulinarsko natjecanje odvijat će se pod budnim okom žirija kojeg čine: Ivica Štruml, chef kuhinje hotela Palace, Branko Čukelj, dopredsjednik hrvatskog Kulinarskog saveza i šef kuhinje hotela Westin, te Slavko Večerić, chef restorana Turist i počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

Naša je preporuka svima koji u četvrtak u 13.00 sati mogu na izlet u Jezerčicu da ne propuste natjecanje zagorskih kulinarskih zvijezda jer će i sami moći sudjelovati u igri kušanja vina zatvorenih očiju, degustaciji meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača od meda, a na sajamskoj izložbi koja će se održavati tijekom cjelodnevnog programa, moći će se kupiti domaći autohtoni zagorski proizvodi kao što su med i drugi pčelinji proizvodi, sirevi, bučino ulje, eko sokovi, voćna vina, mlinci i još mnogo toga zagorskog.

Svi ostali, možete zaigrati igru u kojoj organizatori Zagorskog chefa i njihovi partneri poklanjaju UKUSNE NAGRADE. U igru se možete uključiti preko ove stranice ili putem forme vidljive na svim stranicama (postoji kućica u desnom stupcu na dnu stranice) do 26.9.2012 u 18 sati. 

Igra je završena! Nagrade su osvojili:

  1. Draženka Šarić Šimić - NAGRADA - Ručak za dvoje u seoskom turizmu Klet Kozjak
  2. Davorka Haramina - NAGRADA - Večera za dvije osobe u tradicijskom turizmu Majsecov mlin
  3. Dajana Bilen - NAGRADA - ručak za dvoje u dvorcu Mihanović (meni: Tuheljski ponklec***Krem juha od povrća***Pureća rolada punjena mlincima, medaljoni od svinjetine u umaku od gljiva, povrće Julien, kroketi sa sezamom, salata složena ***savijača od jabuke na kremi od vanilije)
  4. Ana Blažeković - NAGRADA - ručak za dvoje u dvorcu Mihanović (meni: Tuheljski ponklec***Krem juha od povrća***Pureća rolada punjena mlincima, medaljoni od svinjetine u umaku od gljiva, povrće Julien, kroketi sa sezamom, salata složena ***savijača od jabuke na kremi od vanilije)


1
Slika korisnika Ante Ačkar's

A, kako to da ja nisam ništa dobio.To je nepravda, prava pravcata nepravda.

2
Slika korisnika sntomic's

Iskrene čestitke dobitnicima. Ugodan boravak i dobar tek vam želim!

3
Slika korisnika Zvonimir Pintar's

ja vam nisam iz zagreba ja sam u liki i do mene nagrada baš neče doči jer sam pre daleko

1