Krmenadle s jabukama na talijanski način

recepti_bez_slike
Za 6 osoba: 6 krmenadli od po 150 g sol papar 1/8 žličice ružmarina u prahu 1/8 žličice lovora u prahu 60 g maslaca 2 žlice ulja 1 kg oljuštenih i na kriške isječenih kiselih jabuka Priprema: Krmenadle očistiti od kožica, odstraniti kraću kost i lagano ih izlupati batićem. Posoliti, zapapriti i posuti ružmarinom i lovorom. Spustiti na zagrijani maslac i ulje i naglo propržiti s jedne i druge strane. Zatim ih staviti u vatrostalnu zdjelu, poredati oko njih jabuke, preliti sokom od krmenadli i peći u umjereno zagrijanoj pećnici (225°C) oko 15 minuta. Služiti u istoj zdjeli. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

Za 6 osoba:

  • 6 krmenadli od po 150 g
  • sol
  • papar
  • 1/8 žličice ružmarina u prahu
  • 1/8 žličice lovora u prahu
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1 kg oljuštenih i na kriške isječenih kiselih jabuka

Priprema:

Krmenadle očistiti od kožica, odstraniti kraću kost i lagano ih izlupati batićem. Posoliti, zapapriti i posuti ružmarinom i lovorom. Spustiti na zagrijani maslac i ulje i naglo propržiti s jedne i druge strane. Zatim ih staviti u vatrostalnu zdjelu, poredati oko njih jabuke, preliti sokom od krmenadli i peći u umjereno zagrijanoj pećnici (225°C) oko 15 minuta. Služiti u istoj zdjeli.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)