fritule s jabukama

Autor: sntomic   (palac x 41184) |moji recepti

0
fino i zanimljivo
Recepti - 7 - slika

Potrebno je (šalica od 2.5 dcl):

  • 1 i 1/4 šalice brašna ( ~160 g)
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • 1 šalica gazirane mineralne vode
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 2 jaja, odvojeno žumanci i bjelanci
  • 3 jabuke i
  • 1 žlica brašna

još:

  • ulje za prženje i
  • šećer u prahu za posipanje
  1. U većeoj zdjeli pomiješati brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i cimet; usuti mineralnu vodu i sve izmiješati
  2. Dodati žumanca i maslaca pa sve dobro izmiješati. Pokriti i ostaviti na hladnom oko 2 sata
  3. U drugoj zdjeli umutiti bjelanca (ne moraju biti "tvrdo" umućena); prebaciti ih u gornju odstajalu smjesu i lagano izmiješati
  4. Sada staviti ovu zdjelu u veću zdjelu s hladnom vodom i ostaviti oko 15 minuta neka se ohladi
  5. Oguliti i očistit jabuke te ih izrezati na kockice stranice oko 1 cm; posuti ih s onom 1 žlicom brašna
  6. Pomiješati jabuke sa ohlađenim tjestom, držati ga hladnim ( u drugoj zdjeli s hladnom vodom)
  7. Zagrijati veću količinu ulja, zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću.
  8. Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće od prženja, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)