Kesten na dlanu

Sastojci za 4 osobe:
- biskvit za kolače klasični
- kesteni svježi, pečeni 0.200 kg
- kesten pire 0.500 kg
- rum 0.030 lit
- maslac 0.050 kg
- šećer 0.100 kg
- vrhnje za šlag 0.5 lit
Priprema:
U željeni kalup utisnemo biskvit, dodamo šlag, poklopimo s drugim biskvitom i dodamo kesten pire s komadićima kestena.
Glazura: kesten pire pomiješamo s maslacem i rumom i šećerom. Kolč izvaditi iz kalupa i premazati glazurom.
Dodati željene dekoracije.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena
- Vaše oznake (tagovi): kesteni / kolači i slastie
- Sastojci: kesteni / biskvit / kesten pire / vrhnje / rum / maslac







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...