Biskvit (za izradu torti i kolača)
Temeljni biskvit koji koristim kod izrade torti i kolača, po želji i potrebi biskvitu dodajem kakao, mljevene bademe, orahe ili lješnjake, a u nekim slučajevima kad se zaželimo nečeg slatkog dodam voće po želji.
Sastojci za biskvit:
4 cijela jaja
300 g šećera
1 vanilin šećer (ili 1 - 2 žlice arome vanilije)
200 ml ulja
100 ml mlijeka
400 g glatkog pšeničnog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
- U posudi miješati jaja sa šećerom na najjačoj brzini 15 - 20 minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodati vanilin šećer i sol, miksati dok se sav šećer ne rastopi.
- Miksajući bez prestanka na laganoj brzini uliti ulje, a zatim mlijeko, dobro promiješati da se sastojci dobro spoje.
- Prosijati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu.
- Dobro izmiksano tijesto uliti u pripremljen lim koji je prethodno premazan maslacem, posut brašnom te peći u pećnici na 220 °C oko 25 do 30 minuta. Provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov. čačkalica bi trebala izlaziti suha i čista.
- Pečeni bisvit ostaviti neko vrijeme da se hladi u kalupu a zatim izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohladi do kraja.
Napomena:
- Kod izrade ne samo ovog već svih biskvita, na dno kalupa stavim masni papir a stranice namastim maslacem i pospem brašnom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): biskvitna tijesta / stari isprobani recepti
- Sastojci: biskvit / brašno / jaja / mlijeko / pecivo / prašak za pecivo / šećer / sol / tijesto / ulje / vanilin šećer







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Težak biskvit. Previše šečera i ulja. Na 4 žumanjka dovoljno je 120g šečera. Umješajte žumanjke, šečer, vanili šečer i 4 kašike vode. Lagano dodajte 120g brašna sa pecilnim i snjeg iz 4 belanjka.
Gotovo. Stvarno ne treba ulje u biskvit.
=D>
Superiška, ovo sam tražila cijelu vječnost, takav recept! Tnx, probala sve ovako od slova do slova i sve uspijelo, konačno
Veseli me i jako mi je drago da Vam se recept sviđa. Hvala na isprobavanju :)