Biskvit (za izradu torti i kolača)

Autor: Kuzinavanje   (palac x 4315) |moji recepti

3
4 cijela jaja 300 g šećera 1 vanilin šećer (ili 1 - 2 žlice arome vanilije) 200 ml ulja 100 ml mlijeka 400 g glatkog pšeničnog brašna prstohvat soli 1 prašak za pecivo Priprema: U posudi miješati jaja sa šećerom na najjačoj brzini 15 - 20 minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodati vanilin šećer i sol, miksati dok se sav šećer ne rastopi. Miksajući bez prestanka na laganoj brzini uliti ulje, a zatim mlijeko, dobro promiješati da se sastojci dobro spoje. Prosijati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu. Dobro izmiksano tijesto uliti u pripremljen lim koji je prethodno premazan maslacem, posut brašnom te peći u pećnici na 220 °C oko 25 do 30 minuta. Provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov. čačkalica bi trebala izlaziti suha i čista. Pečeni bisvit ostaviti neko vrijeme da se hladi u kalupu a zatim izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohladi do kraja. Napomena: Kod izrade ne samo ovog već svih biskvita, na dno kalupa stavim masni papir a stranice namastim maslacem i pospem brašnom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+6)
Temeljni biskvit koji koristim kod izrade torti i kolača, po želji i potrebi biskvitu dodajem kakao, mljevene bademe, orahe ili lješnjake, a u nekim slučajevima kad se zaželimo nečeg slatkog dodam voće po želji.
Recepti - 3 - slika

Sastojci za biskvit:

4 cijela jaja
300 g šećera
1 vanilin šećer (ili 1 - 2 žlice arome vanilije)
200 ml ulja
100 ml mlijeka
400 g glatkog pšeničnog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. U posudi miješati jaja sa šećerom na najjačoj brzini 15 - 20 minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodati vanilin šećer i sol, miksati dok se sav šećer ne rastopi.
  2. Miksajući bez prestanka na laganoj brzini uliti ulje, a zatim mlijeko, dobro promiješati da se sastojci dobro spoje.
  3. Prosijati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu.
  4. Dobro izmiksano tijesto uliti u pripremljen lim koji je prethodno premazan maslacem, posut brašnom te peći u pećnici na 220 °C oko 25 do 30 minuta. Provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov. čačkalica bi trebala izlaziti suha i čista.
  5. Pečeni bisvit ostaviti neko vrijeme da se hladi u kalupu a zatim izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohladi do kraja.

Napomena:

  • Kod izrade ne samo ovog već svih biskvita, na dno kalupa stavim masni papir a stranice namastim maslacem i pospem brašnom.
Prosjek: 3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Težak biskvit. Previše šečera i ulja. Na 4 žumanjka dovoljno je 120g šečera. Umješajte žumanjke, šečer, vanili šečer i 4 kašike vode. Lagano dodajte 120g brašna sa pecilnim i snjeg iz 4 belanjka.
Gotovo. Stvarno ne treba ulje u biskvit.

2
Slika korisnika Maja Scipioni's

=D>

3
Slika korisnika mini's

Superiška, ovo sam tražila cijelu vječnost, takav recept! Tnx, probala sve ovako od slova do slova i sve uspijelo, konačno

4
Slika korisnika Kuzinavanje's

Veseli me i jako mi je drago da Vam se recept sviđa. Hvala na isprobavanju :)