Kocke nalik na tiramisu
 
        Sastojci za tijesto:
- 6 jaja
- 20 dag šecera
- 4 žlice vode
- 20 dag brašna
- 2 jušne žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- par zrna soli
Sastojci za kremu
- 4 žumanjca
- 15 dag šecera
- 1 vanilin šecer
- 4 žlice ruma
- 2 dl kiselog vrhnja
- 45 dag dukatele (mlijecni namaz)- tri veca pakovanja
- 4 dl slatkog vrhnja
- 2 kremfixa
Ostali sastojci:
- 1,5 dl mlijeka
- 0,5 dl kuhane kave (bez šecera)
- 2 žlice ruma
- 3 žlice kakaa za posipanje
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šecera i vodu da nastane gusta pjenasta smjesa.
Brašno, prosijani kakao i prašak za pecivo dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka. Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×25 cm u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 st.C.
Krema:
Žumanjke, šecer i rum miksati na pari dok smjesa ne postane svjetla, glatka i gusta pa ostaviti da se ohladi.
Dobro promiješati dukatela namaz i kiselo vrhnje.
U vecoj posudi miksati slatko vrhnje, dodati kremfiks i izmiksati da bude cvrsto, zatim u njega dodati kremu od jaja, dobro izmiksati pa dodati dukatelu sa kiselim vrhnjem i sve zajedno miksati na vecoj brzini da se dobije jednolicna cvrsta krema.
Slaganje:
Ohladeni biskvit prerezati dva puta da bi se dobile tri kore.
Pripripremiti preljev: u caši izmiješati mlijeko, kavu i rum.
Svaku koru biskvita kistom navlažiti sa preljevom pa premazati 1/3 kreme tako da je i na biskvitu koji je na vrhu takoder krema. Sve zajedno bogato posuti kakaom u prahu.
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci pa rezati na 24 kocke.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Sastojci: biskvit / dukatela / kakao / kava / mliječni namaz / slatko vrhnje / tiramisu / žumanjak

 
 
 
 
 
 
          





 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom... Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu... Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško.... Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici... Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35... Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg... IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca... Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih... Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg... LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
 LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg... 
Fino;)
izgleda fenomenalno....u ukus ne sumnjam
izgleda fenomenalno....u ukus ne sumnjam
Gdje idu bjelanjci??? Prije stavljanja recepta na internet, pročitajte ga i dopunite ili ispravite.
snijeg bjelanjaka doda se u smjesu zumanjaka za biskvit lagano ga umijesavsi da smjesa ostane rahla.