Crnogorski teleći odresci

recepti_bez_slike
Za 4 osobe: 60 dag telećih odrezaka (od buta) 30 dag cvjetače 25 dag kajmaka 2 dl mlijeka 10 dag brašna 3 jaja 10 dag mrvica sol ulje za prženje Priprema: Narežemo četri lijepa teleća odreska, istučemo ih batićem, posolimo, namažemo kajmakom , savijemo u rolice, povaljamo u brašno, tučeno jaje i mrvice i ispržimo na vrućem ulju. Cvjetaču skuhamo i razdjelimo u 4 jednaka dijela. U mlijeko umješamo jaja što su ostala od paniranja, dodamo kajmak, dobro promješamo i prelijemo preko cvjetače. Cvjetaču prije toga složimo u vatrostalnu zdjelu i prelivenu zapečemo u pećnici. Uz crnogorske odreske serviramo zapečenu cvjetaču obloženu kriškama limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

Za 4 osobe:

  • 60 dag telećih odrezaka (od buta)
  • 30 dag cvjetače
  • 25 dag kajmaka
  • 2 dl mlijeka
  • 10 dag brašna
  • 3 jaja
  • 10 dag mrvica
  • sol
  • ulje za prženje

Priprema:

Narežemo četri lijepa teleća odreska, istučemo ih batićem, posolimo, namažemo kajmakom , savijemo u rolice, povaljamo u brašno, tučeno jaje i mrvice i ispržimo na vrućem ulju. Cvjetaču skuhamo i razdjelimo u 4 jednaka dijela. U mlijeko umješamo jaja što su ostala od paniranja, dodamo kajmak, dobro promješamo i prelijemo preko cvjetače. Cvjetaču prije toga složimo u vatrostalnu zdjelu i prelivenu zapečemo u pećnici. Uz crnogorske odreske serviramo zapečenu cvjetaču obloženu kriškama limuna.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)