Bečko meso s lukom
Sastojci:
- 500 g goveđeg hrpta
- 75 g masti ili ulja
- 250 g luka
- 3 zdrobljena česna češnjaka
- malo šećera
- mljeveni papar
- bujon za zalijevanje
- sol
Priprema:
Luk narežemo na kolutove pa ga na vrućoj masti ili ulju pržimo s tri zdrobljena česna češnjaka i malo šećera dok ne postane zlaćano-smeđ. Meso narežemo na ploške, posolimo ga, popaprimo, dodamo luku pa ga s obje strane pečemo dok ne dobije smeđu boju. Dodamo malo vrućeg bujona, posudu pokrijemo i meso pirjamo dok ne omekša. Čitavo priređivanje traje otprilike 25 minuta. Prilozi : rezanci, žličnjaci, riža, slani krumpir, pire od krumpira, pommes frites, salata.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |