Australijska torta od oraha

recepti_bez_slike
3 žlice maslaca 1/3 šalice šećera u prahu 4 žumanjka 1/3 šalice samljevenih oraha 1/3 šalice prosijanog brašna 1 žličica sode bikarbone 2 žličice praška za pecivo 4 bjelanca marmelada od malina 4 žlice maslaca 2 žlice šećera 1/2 šalice mlijeka 60 g čokolade za kuhanje 1 žličica vanilin-šećera Postupak pripreme U pjenasto umućeni maslac postepeno dodati šećer, žumanjke i orahe. Prosijati brašno zajedno sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo i ulupati čvrstu pjenu od bjelanaca. Zatim u masu od šećera i žumanjaka dodavati naizmjenično brašno i pjenu od bjelanaca. Podmazati maslacem dva kalupa za tortu prečnika 20 centimetara i posuti ih brašnom. Usuti u svaki polovinu umućene mase, staviti u umjereno zagrijanu pećnicu (225∞C) i peći 20 minuta ili dok igla, zabodena u tijesto, ne ostane čista. Pečene dijelove torte izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade, a zatim staviti između njih tanak sloj marmelade od malina. Rastopiti maslac u posudi, dodati šećer i mlijeko i miješati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati rastopljenu čokoladu, izmaći s vatre i mutiti dok se masa ne zgusne. Umiješati vaniliju, pa ovom masom premazati tortu odozgo i sa strane. Ako je masa suviše kompaktna, zagrijati je na pari da se malo razmekša. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 3 žlice maslaca
  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • 4 žumanjka
  • 1/3 šalice samljevenih oraha
  • 1/3 šalice prosijanog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 bjelanca
  • marmelada od malina
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 1 žličica vanilin-šećera

Postupak pripreme

U pjenasto umućeni maslac postepeno dodati šećer, žumanjke i orahe. Prosijati brašno zajedno sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo i ulupati čvrstu pjenu od bjelanaca. Zatim u masu od šećera i žumanjaka dodavati naizmjenično brašno i pjenu od bjelanaca. Podmazati maslacem dva kalupa za tortu prečnika 20 centimetara i posuti ih brašnom. Usuti u svaki polovinu umućene mase, staviti u umjereno zagrijanu pećnicu (225∞C) i peći 20 minuta ili dok igla, zabodena u tijesto, ne ostane čista. Pečene dijelove torte izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade, a zatim staviti između njih tanak sloj marmelade od malina. Rastopiti maslac u posudi, dodati šećer i mlijeko i miješati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati rastopljenu čokoladu, izmaći s vatre i mutiti dok se masa ne zgusne. Umiješati vaniliju, pa ovom masom premazati tortu odozgo i sa strane. Ako je masa suviše kompaktna, zagrijati je na pari da se malo razmekša.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)