Zapečeno carsko povrće

Za pripremu ovog jela potrebni su slijedeći sastojici:
- vrećica carskog povrća (može Ledo)
- vrhnje za kuhanje
- 200gr. sira livada
- mala kockica putera
Mješavinu za carsko povrće ubaciti u proključalu slanu vodi i kuhati 10 min.
Kada prođe 10 min carsko povrće procjediti i staviti u vatrostalnu posudu. Onda uzeti kockicu putera i isjeći na male komadiće i staviti po povrću,zatim posuti vrhnjem za kuhanje i na kraju izribati livada sir.
Staviti u pećnicu koju smo predhodno zagrijali na 200 stepeni c i peći oko 20-min (dok se ne uhvati fina rumena korica na površini). Poslužiti toplo povrće uz čašu jogurta.Ukusno i lagano.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: carsko povrce / vrhnje za kuhanje / sir







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...