Kozlić na teću

Autor: tatjana   (palac x 10405) |moji recepti

0
Sastojci 1 kg kozletine narezane na komade 3 veće glavice luka 1 vezica korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer) lovora i ružmarina po ukusu 2 svježe rajčice narezane na kockice 0,5 l mesnog temeljca 0,5 l bijelog vina (istarska malvazija)  Priprema   Na vrućem ulju prodinstati luk i korjenasto povrće. Kad povrće omekša, usitiniti ga. Na ulju kratko zapeći meso s jedne i druge strane tek da pobijeli pa ga staviti u povrće i sve izmiješati. Podliti sa vinom, dodati lovor i ružmarin i lagano dodavati temeljac. Kuhati na laganoj vatri dok se svo povrće sasvim ne raskuha, dodatno podlivajući temeljcem i bijelim vinom po potrebi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)
Što vam je draže: janjetina ili kozletina? Probajte ovaj istarski recept prije nego donesete presudu.
Recepti - 2 - slika

 

Sastojci

  • 1 kg kozletine narezane na komade
  • 3 veće glavice luka
  • 1 vezica korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
  • lovora i ružmarina po ukusu
  • 2 svježe rajčice narezane na kockice
  • 0,5 l mesnog temeljca
  • 0,5 l bijelog vina (istarska malvazija) 

Priprema

 

Na vrućem ulju prodinstati luk i korjenasto povrće. Kad povrće omekša, usitiniti ga. Na ulju kratko zapeći meso s jedne i druge strane tek da pobijeli pa ga staviti u povrće i sve izmiješati. Podliti sa vinom, dodati lovor i ružmarin i lagano dodavati temeljac. Kuhati na laganoj vatri dok se svo povrće sasvim ne raskuha, dodatno podlivajući temeljcem i bijelim vinom po potrebi.

Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

fino,,fino,,,

2
Slika korisnika Tanja Jelavić's

Na koje ulje se dinsta , na maslinovo ili suncokretovo ?

3
Slika korisnika Stefica Regvar's

primamljivo ....ovo mi izgleda njami,njami