Kozlić na teću
Što vam je draže: janjetina ili kozletina? Probajte ovaj istarski recept prije nego donesete presudu.
Sastojci
- 1 kg kozletine narezane na komade
- 3 veće glavice luka
- 1 vezica korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
- lovora i ružmarina po ukusu
- 2 svježe rajčice narezane na kockice
- 0,5 l mesnog temeljca
- 0,5 l bijelog vina (istarska malvazija)
Priprema
Na vrućem ulju prodinstati luk i korjenasto povrće. Kad povrće omekša, usitiniti ga. Na ulju kratko zapeći meso s jedne i druge strane tek da pobijeli pa ga staviti u povrće i sve izmiješati. Podliti sa vinom, dodati lovor i ružmarin i lagano dodavati temeljac. Kuhati na laganoj vatri dok se svo povrće sasvim ne raskuha, dodatno podlivajući temeljcem i bijelim vinom po potrebi.
stvarno dobro
fino,,fino,,,
Na koje ulje se dinsta , na maslinovo ili suncokretovo ?
primamljivo ....ovo mi izgleda njami,njami