Zapečene palačinke na dalmatinski način

Autor: ErikaT   (palac x 18515) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag brašna 5 dl mlijeka 2 jaja malo soli i šećera ulje za prženje za nadjev je potrebno 35 dag svježeg kravljeg sira 2 žlice naribanog suhog sira 1 dl kiselog vrhnja 1 jaje 1 grančica peršinovog lista za preljev je potrebno 50 dag rajčice 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 2 listića svježeg bosiljka 2 žlice naribanog suhog sira za posipanje Postupak pripreme  Od brašna, mlijeka, jaja, malo soli i šećera zamijesite tekuće tijesto za palačinke, pa ga ostavite pokrivenoga da miruje 30 minuta. Nakon toga na nauljenoj tavi pecite palačinke. Tople nadjenite pripremljenim nadjevom od sira, složite ih u prikladnu namašćenu posudu, prelijte preljevom od rajčice, pospite naribanim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 10 minuta. Nadjev: Izmiješajte u povezanu smjesu svježi i naribani sir, kiselo vrhnje, jaje, nasjeckani peršinov list i posolite. Preljev: Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte da tekućina ispari, posolite i dodajte listiće bosiljka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+976) ‹ Torta od palačinki najbolji recept Češke palačinke sa sirom ›
Eto šta znači imati cimericu dalmatinku, obožavala je raditi palačinke sa sirom, preljevom od rajčice, kiselim vrhnjem, i kako je često pekla svoje dalmatinske palačinke tako me zarazila. Svi su navikli na klasične palačinke, tako da kad jednom probaju zapečene na dalmatinski ugodno se iznenade. Bilo da je za studentska ili obiteljska druženja, sretno

Sastojci za palačinke

  • 25 dag brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • malo soli i šećera
  • ulje za prženje

za nadjev je potrebno

  • 35 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice naribanog suhog sira
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 grančica peršinovog lista

za preljev je potrebno

  • 50 dag rajčice
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 listića svježeg bosiljka
  • 2 žlice naribanog suhog sira za posipanje

Postupak pripreme 

Od brašna, mlijeka, jaja, malo soli i šećera zamijesite tekuće tijesto za palačinke, pa ga ostavite pokrivenoga da miruje 30 minuta. Nakon toga na nauljenoj tavi pecite palačinke. Tople nadjenite pripremljenim nadjevom od sira, složite ih u prikladnu namašćenu posudu, prelijte preljevom od rajčice, pospite naribanim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 10 minuta.

Nadjev: Izmiješajte u povezanu smjesu svježi i naribani sir, kiselo vrhnje, jaje, nasjeckani peršinov list i posolite.

Preljev: Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte da tekućina ispari, posolite i dodajte listiće bosiljka.

Prosjek: 5 (+976)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

erika, tvoji kaneloni su mi ispali super pa sam došla vidjet kako palačinke spremaš. Mislila sam da će imat neke veze sa maslinama ili ribom :)))) a kad ono...mogle bi proc i pod kontinentalni dio. Super recept, probam uskoro pa javim kako su ispale :)

2
Slika korisnika ErikaT's

Zdravkica, jedva čekam tvoj komentar!
:D