25 dag brašna
5 dl mlijeka
2 jaja
malo soli i šećera
ulje za prženje
za nadjev je potrebno
35 dag svježeg kravljeg sira
2 žlice naribanog suhog sira
1 dl kiselog vrhnja
1 jaje
1 grančica peršinovog lista
za preljev je potrebno
50 dag rajčice
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
2 listića svježeg bosiljka
2 žlice naribanog suhog sira za posipanje
Postupak pripreme
Od brašna, mlijeka, jaja, malo soli i šećera zamijesite tekuće tijesto za palačinke, pa ga ostavite pokrivenoga da miruje 30 minuta. Nakon toga na nauljenoj tavi pecite palačinke. Tople nadjenite pripremljenim nadjevom od sira, složite ih u prikladnu namašćenu posudu, prelijte preljevom od rajčice, pospite naribanim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 10 minuta.
Nadjev: Izmiješajte u povezanu smjesu svježi i naribani sir, kiselo vrhnje, jaje, nasjeckani peršinov list i posolite.
Preljev: Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte da tekućina ispari, posolite i dodajte listiće bosiljka.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+976)
‹ Torta od palačinki
najbolji recept
Češke palačinke sa sirom ›
Eto šta znači imati cimericu dalmatinku, obožavala je raditi palačinke sa sirom, preljevom od rajčice, kiselim vrhnjem, i kako je često pekla svoje dalmatinske palačinke tako me zarazila. Svi su navikli na klasične palačinke, tako da kad jednom probaju zapečene na dalmatinski ugodno se iznenade. Bilo da je za studentska ili obiteljska druženja, sretno
Sastojci za palačinke
- 25 dag brašna
- 5 dl mlijeka
- 2 jaja
- malo soli i šećera
- ulje za prženje
za nadjev je potrebno
- 35 dag svježeg kravljeg sira
- 2 žlice naribanog suhog sira
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1 grančica peršinovog lista
za preljev je potrebno
- 50 dag rajčice
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 listića svježeg bosiljka
- 2 žlice naribanog suhog sira za posipanje
Postupak pripreme
Od brašna, mlijeka, jaja, malo soli i šećera zamijesite tekuće tijesto za palačinke, pa ga ostavite pokrivenoga da miruje 30 minuta. Nakon toga na nauljenoj tavi pecite palačinke. Tople nadjenite pripremljenim nadjevom od sira, složite ih u prikladnu namašćenu posudu, prelijte preljevom od rajčice, pospite naribanim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 10 minuta.
Nadjev: Izmiješajte u povezanu smjesu svježi i naribani sir, kiselo vrhnje, jaje, nasjeckani peršinov list i posolite.
Preljev: Na ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte da tekućina ispari, posolite i dodajte listiće bosiljka.
erika, tvoji kaneloni su mi ispali super pa sam došla vidjet kako palačinke spremaš. Mislila sam da će imat neke veze sa maslinama ili ribom :)))) a kad ono...mogle bi proc i pod kontinentalni dio. Super recept, probam uskoro pa javim kako su ispale :)
Zdravkica, jedva čekam tvoj komentar!
:D