Zapečena cvjetača sa šunkom

Autor: eva   (palac x 4817) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg cvjetače 20 dag kuhane šunke 1 jaje 2 dl kiselog vrhnja 5 dag naribanog sira goude 2 grančice peršinovog lista maslac, vegeta, sol Priprema: Cvjetaču očistite od tvrdih zelenih listova, a mlade i manje listove sačuvajte. Zatim cvjetaču i listove stavite u dublju zdjelu, prelijte posoljenom hladnom vodom i ostavite stajati 1 sat da se očisti od eventualnih insekata a zatim je operite. U dosta posoljene kipuće vode stavite cvjetaču i listove i kuhajte oko 20 minuta. Skuhanu cvjetaču ocijedite, ohladite i iskidajte na cvatove, a lišće nasjeckajte. Šunku narežite na rezance. Zatim prikladnu posudu namažite maslacem pa poslažite u slojevima cvjetaču, listove i šunku, te zalijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Odozgo poslažite komadiće maslaca i pospite sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta. Ovom složencu najbolje odgovara zelena salata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Cvjetaču na ovaj način pojest će i oni koji ju inače ne vole (kuhanu ili na pari).

Sastojci:

  • 1 kg cvjetače

  • 20 dag kuhane šunke

  • 1 jaje

  • 2 dl kiselog vrhnja

  • 5 dag naribanog sira goude

  • 2 grančice peršinovog lista

  • maslac, vegeta, sol

Priprema:

Cvjetaču očistite od tvrdih zelenih listova, a mlade i manje listove sačuvajte. Zatim cvjetaču i listove stavite u dublju zdjelu, prelijte posoljenom hladnom vodom i ostavite stajati 1 sat da se očisti od eventualnih insekata a zatim je operite. U dosta posoljene kipuće vode stavite cvjetaču i listove i kuhajte oko 20 minuta. Skuhanu cvjetaču ocijedite, ohladite i iskidajte na cvatove, a lišće nasjeckajte. Šunku narežite na rezance. Zatim prikladnu posudu namažite maslacem pa poslažite u slojevima cvjetaču, listove i šunku, te zalijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, vegete i nasjeckanog peršinovog lista. Odozgo poslažite komadiće maslaca i pospite sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta. Ovom složencu najbolje odgovara zelena salata.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Trogirska juha od cvjetace / kaula / karfiola - PROČITAJTE Savijača (štrudla) sa pire krumpirom - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE