ZAPEČENA BLITVA SA ŠUNKOM

recepti_bez_slike
1 kg blitve 25 dag kuhane šunke 10 dag naribanog sira parmezana 1 dl kiselog vrhnja 5 dl mlijeka 1 jaje 3 žlice brašna 2 grančice peršinovog lista maslac, ulje, papar, sol Priprema: Blitvu dobro operite a zatim je stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu. Skuhanu blitvu ocijedite, ohladite i zajedno s peteljkama narežite na krupnije rezance. Zatim napravite bijeli umak: na zagrijanom ulju popržite brašno, zalijte hladnim mlijekom i na laganoj vatri kuhajte do gustoće umaka. Posolite, popaprite, skinite s vatre pa umiješajte jaje, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i peršinov list. U prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima blitvu i narezanu šunku, pa svaki sloj prelijte umakom. Pospite ostatkom naribanog sira i odozgo poslažite na listiće narezani maslac. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite na srednjoj vatri oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+759)
Za vas koji niste ljubitelji blitve (moj suprug na primjer) ovo je način na koji će vam se dopasti...da, čim je malo mesa u kombinaciji.

Sastojci:

  • 1 kg blitve
  • 25 dag kuhane šunke
  • 10 dag naribanog sira parmezana
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice brašna
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslac, ulje, papar, sol

Priprema:

Blitvu dobro operite a zatim je stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu. Skuhanu blitvu ocijedite, ohladite i zajedno s peteljkama narežite na krupnije rezance. Zatim napravite bijeli umak: na zagrijanom ulju popržite brašno, zalijte hladnim mlijekom i na laganoj vatri kuhajte do gustoće umaka. Posolite, popaprite, skinite s vatre pa umiješajte jaje, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i peršinov list. U prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima blitvu i narezanu šunku, pa svaki sloj prelijte umakom. Pospite ostatkom naribanog sira i odozgo poslažite na listiće narezani maslac. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite na srednjoj vatri oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.

Prosjek: 4 (+759)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)