Zagorsko kiselo zelje s buncekom

Autor: lejla   (palac x 469) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
suhi svinjski buncek (kračica) 10 dag suhe slanine l kg narezanog kiselog kupusa 2 glavice luka l dl bijelog vina 1 lovorov list 3 -4 zrna papra mast Priprema: Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • suhi svinjski buncek (kračica)
  • 10 dag suhe slanine
  • l kg narezanog kiselog kupusa
  • 2 glavice luka
  • l dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 3 -4 zrna papra
  • mast

Priprema:

Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.

 

 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

JUHU!!! Bolje je bez žganaca