Voćne košarice

recepti_bez_slike
Tijesto  15 dag šećera  8 dag brašna  8 dag biljne masti  3 bjelanjka  7 dag badema u listićima (ili mljevenih, oguljenih)  postupak pripreme: Dobro izmiješajte šećer, brašno, bjelanjke i bademe. Dodajte biljnu mast i tijesto ostavite 1 sat na hladnome. Tijesto tanko na mažite žlicom na lim obložen masnim papirom, oblikujte krugove promjera oko 15 cm. Pecite oko 10 min. U pećnici na 180 stupnjeva (dok postane svijetlosmeđe). Vruće tijesto oprezno skidajte s lima, najbolje uz pomoć širokog noža i odmah, još vruće, stavljajte na šalice ili čaše. Ohladite.  Nadjev  puding od vanilije - prirediti po uputi na vrećici  razne vrste voća - narežite na kockice  nekoliko velikih žlica sitnog šećera  2 - 3 žlice sjeckanih lješnjaka  po želji 1-2 žlice rakije vilijamovke ili lozovače  Umak  20 - 30 dag malina ili ribizla  4 - 5 žlica sitnog šećera  U ohlađene košarice stavite puding od vanilije i voće pomiješano sa sitnim šećerom i po želji alkoholom. Posipajte sjeckanim lješnjacima. Maline ili ribizle miješajte  miješalicom, napravite pire, propustite kroz sito (procijedite).  Dodajte sitni šećer. Dobro izmiješajte. Na tanjur stavite umak od malina/ribizla. Stavite košarice s voćem i poslužite. Košarice možete napuniti jagodama ili malinama.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+648)
Iako u ovaj recept ide malo rakije viljamovke, znale smo mi staviti malo više, tako da je ovaj recept 2 u 1, kako smo ga popularno nazivale cure i ja. Zasladite se i malo napijete, a za to vam treba veliki lim, biljna mast, čašice, i bademi koje zasigurno obožavate. Bacite se na posao...

sastojci:

Tijesto 

  • 15 dag šećera 
  • 8 dag brašna 
  • 8 dag biljne masti 
  • 3 bjelanjka 
  • 7 dag badema u listićima (ili mljevenih, oguljenih) 

postupak pripreme:

Dobro izmiješajte šećer, brašno, bjelanjke i bademe. Dodajte biljnu mast i tijesto ostavite 1 sat na hladnome. Tijesto tanko na mažite žlicom na lim obložen masnim papirom, oblikujte krugove promjera oko 15 cm. Pecite oko 10 min. U pećnici na 180 stupnjeva (dok postane svijetlosmeđe). Vruće tijesto oprezno skidajte s lima, najbolje uz pomoć širokog noža i odmah, još vruće, stavljajte na šalice ili čaše. Ohladite. 

Nadjev 

  • puding od vanilije - prirediti po uputi na vrećici 
  • razne vrste voća - narežite na kockice 
  • nekoliko velikih žlica sitnog šećera 
  • 2 - 3 žlice sjeckanih lješnjaka 
  • po želji 1-2 žlice rakije vilijamovke ili lozovače 

Umak 

  • 20 - 30 dag malina ili ribizla 
  • 4 - 5 žlica sitnog šećera 

U ohlađene košarice stavite puding od vanilije i voće pomiješano sa sitnim šećerom i po želji alkoholom. Posipajte sjeckanim lješnjacima. Maline ili ribizle miješajte  miješalicom, napravite pire, propustite kroz sito (procijedite). 

Dodajte sitni šećer. Dobro izmiješajte. Na tanjur stavite umak od malina/ribizla. Stavite košarice s voćem i poslužite. Košarice možete napuniti jagodama ili malinama. 

Prosjek: 4 (+648)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)