Vanili mafini sa voćem

Autor: naata   (palac x 69809) |moji recepti

1
250 g  oštrog brašna 1  prašak za pecivo prstohvat soli 100 g  šećera 1  vrečica burbon vanilije 1  jaje 100 ml  mlijeka 130 ml  tekućeg jogurta 60 g maslaca sok od 1 manjeg limuna kiselkasti džem / pekmez, ili svježe voće: ribizli / maline / kupine / višnje / borovnice PRIPREMA: Prosijati brašno sa praškom za pecivo, dodati sol, šećer i burvon vanilin šećet, sve promiješati. Maslac lagano otopiti i prohladiti. Pjenjačom izmućkati jaje, dodati jogurt, mlijeko, sok od limuna i maslac. Lagano dodavati izmješane suhe sastojke i mikserom sve dobro povezati. Ako koristite svježe voće, na kraju ga lagano umiješati u smjesu - nešto ostavite za kraj. Pečnicu dobro zagrijati na 180°C. Kalup premazati maslacem ili staviti košarice za mafine ( ako nemate kalup, posložite na protvan duplo složene košarice) . Do 3/4 kalupa napunite smjesom i dodajte po vrhu ostatak voća ili stavite po 1 žličicu džema. Ja sam dobila 12 mafina punjenih sa džemom od ribizla i oko 8 mini-mafina u koje sam stavila svježe ribizle. Pecite 20-25 min. - nakon 20 min. provjerite tako da prstom lagano pritisnete vrh mafina i ako se udubljenje vrati na mjesto, pečeni su. Priipazite na kraj pečenja jer ako se malo duže peku, isuše se i nisu fino sočni!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+5) ‹ Slani muffini sa šunkom i sirom najbolji recept Zobeni muffini s borovnicama i jabukama ›
Mekani, sočni, jednostavno odlični muffini....nismo veliki mafinoljipci ali ovi su nas osvojili!!!
Vanili mafini sa voćem

SASTOJCI:

  • 250 g  oštrog brašna
  • 1  prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g  šećera
  • 1  vrečica burbon vanilije
  • 1  jaje
  • 100 ml  mlijeka
  • 130 ml  tekućeg jogurta
  • 60 g maslaca
  • sok od 1 manjeg limuna
  • kiselkasti džem / pekmez, ili svježe voće: ribizli / maline / kupine / višnje / borovnice

PRIPREMA:

Prosijati brašno sa praškom za pecivo, dodati sol, šećer i burvon vanilin šećet, sve promiješati.

Maslac lagano otopiti i prohladiti. Pjenjačom izmućkati jaje, dodati jogurt, mlijeko, sok od limuna i maslac.

Lagano dodavati izmješane suhe sastojke i mikserom sve dobro povezati. Ako koristite svježe voće, na kraju ga lagano umiješati u smjesu - nešto ostavite za kraj.

Pečnicu dobro zagrijati na 180°C. Kalup premazati maslacem ili staviti košarice za mafine ( ako nemate kalup, posložite na protvan duplo složene košarice) . Do 3/4 kalupa napunite smjesom i dodajte po vrhu ostatak voća ili stavite po 1 žličicu džema. Ja sam dobila 12 mafina punjenih sa džemom od ribizla i oko 8 mini-mafina u koje sam stavila svježe ribizle.

Pecite 20-25 min. - nakon 20 min. provjerite tako da prstom lagano pritisnete vrh mafina i ako se udubljenje vrati na mjesto, pečeni su. Priipazite na kraj pečenja jer ako se malo duže peku, isuše se i nisu fino sočni!

 

Prosjek: 4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Buco's

super sa sezonskim voćem (maline, ogrozd)

2
Slika korisnika natašaklo's

I ja se slažem! Pravila sam do sad mafine i sa jagodama, kivijem, višnjama, trešnjama, borovnicama, a vi?.... voće se mora narezati na manje kockice u svakom slučaju i nikad ne miješati, nema smisla

3
Slika korisnika naata's

Hvala :H E da, slažem se, ja isto stavim samo jednu vrstu voća ili ako stavljam džem, ne stavljam još voća.

4
Slika korisnika davorka's

Jako lijepo izgleda kod Vas, ko bi odilio takvim muffinim..Moram komentirati, nebi ja bila ja, al meni najbolje sa borovnicom.Preporučam raditi muffine samo s jednim voćem, nemojte mixati.