1 ½ šalice zobi
1 ¼ šalice neizbijeljenog višenamjenskog brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
¾ čajne žličice sode bikarbone
1 šalica mog prvog umaka od jabuka
½ šalice mlijeka
½ šalice svijetlog smeđeg šećera
3 jušne žlice biljnog ulja
1 bjelanjak
pola litre borovnica, probranih i opranih
Sastojci za nadjev:
¼ šalice zobi
1 jušna žlica smeđeg šećera
½8 čajne žlice mljevenog cimeta
1 jušna žlica neslanog maslaca
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva i poslažite 12 čašica ili posudica za muffine na lim za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte zob, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i dobro izmiješajte. Dodajte umak od jabuka, mlijeko, smeđi šećer, ulje i bjelanjak. Miješajte tek toliko dok se suhi sastojci ne namoče. Napunite čašice za muffine skoro do kraja. Gurnite pet ili šest borovnica u svaki muffin. U maloj posudi pomiješajte sastojke za nadjev, koji ćete jednako nanijeti na svaki muffin. Pecite ih 20 do 24 minute ili sve dok muffini nisu bogate zlatnožute boje. Odlični su ako ih se posluži tople. Muffini će biti svježi nekoliko dana; ugrijte ih prije posluživanja.
Dobit ćete 12 muffina.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Vanili mafini sa voćem
najbolji recept
Čokoladni muffini ›
Borovnice uvodite s 12 mjeseci.
Pazite da bebama ne dajete cijele svježe borovnice jer mogu izazvati gušenje.
Nutritivni profil: vitamini A i C; kalij.
Odaberite pune, sivoplave bobice. Borovnice mogu dugo stajati, najmanje tjedan dana, ako se
čuvaju u hladnjaku. Nemojte ih prati ako ih ne namjeravate jesti, jer se mogu upljesniviti.
ZOB
Zob sadrži B vitamine za energiju i probavljiva vlakna, beta glukan koji snižava visok kolesterol u krvi i može smanjiti rizik od srčanih bolesti.
Sastojci:
- 1 ½ šalice zobi
- 1 ¼ šalice neizbijeljenog višenamjenskog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ¾ čajne žličice sode bikarbone
- 1 šalica mog prvog umaka od jabuka
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice svijetlog smeđeg šećera
- 3 jušne žlice biljnog ulja
- 1 bjelanjak
- pola litre borovnica, probranih i opranih
Sastojci za nadjev:
- ¼ šalice zobi
- 1 jušna žlica smeđeg šećera
- ½8 čajne žlice mljevenog cimeta
- 1 jušna žlica neslanog maslaca
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva i poslažite 12 čašica ili posudica za muffine na lim za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte zob, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i dobro izmiješajte. Dodajte umak od jabuka, mlijeko, smeđi šećer, ulje i bjelanjak. Miješajte tek toliko dok se suhi sastojci ne namoče. Napunite čašice za muffine skoro do kraja. Gurnite pet ili šest borovnica u svaki muffin. U maloj posudi pomiješajte sastojke za nadjev, koji ćete jednako nanijeti na svaki muffin. Pecite ih 20 do 24 minute ili sve dok muffini nisu bogate zlatnožute boje. Odlični su ako ih se posluži tople. Muffini će biti svježi nekoliko dana; ugrijte ih prije posluživanja.
Dobit ćete 12 muffina.
Link izvora / potpis autora: Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu?
Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA