Varivo od svježe repe

Autor: Lela88   (palac x 8737) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dag svježe repe 1 glavica luka 1 mrkva 1 korabica mali komadić celerova korijena 2 krumpira 2 žlice brašna 3 žlice kiselog vrhnja žličica limunova soka grančica peršinovog lista ulje vegeta sol Priprema: Repu, korabicu, krumpir i celer ogulite a mrkvu ostružite, sve dobro operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte sve povrće i zajedno kratko pirjajte, a zatim zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tada posolite, pospite vegetom i umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom. Zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim peršinovim listom i zakiselite limunovim sokom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+11)
Na našim tržnicama se repa uglavnom prodaje naribana i ukiseljena, ali i od svježe repe mogu se pripraviti ukusna domaća jela

Sastojci:

  • 30 dag svježe repe
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 korabica
  • mali komadić celerova korijena
  • 2 krumpira
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • žličica limunova soka
  • grančica peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Repu, korabicu, krumpir i celer ogulite a mrkvu ostružite, sve dobro operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte sve povrće i zajedno kratko pirjajte, a zatim zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tada posolite, pospite vegetom i umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom. Zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim peršinovim listom i zakiselite limunovim sokom.

Prosjek: 3.7 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)